ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές: Προς τις τελικές αποφάσεις τα κόμματα - Οι ανοιχτές πληγές στον ΔΗΣΥ

Δημοτικές εκλογές: Προς τις τελικές αποφάσεις τα κόμματα - Οι ανοιχτές πληγές στον ΔΗΣΥ

Αν θέλει κάποιος να κάνει ένα απολογισμό για τις έως τώρα διεργασίες, για αρκετούς "μαγειρέματα" τα οποία γίνονται στα κομματικά γραφεία για τις τοπικές εκλογές, δεν μπορεί παρά να σημειώσει και να αναλύσει τα όσα τεκταίνονται στον ΔΗΣΥ.

Η τελευταία συνεδρία του πολιτικού γραφείου η οποία επικύρωσε αποφάσεις του εκτελεστικού γραφείου για υποψήφιους Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Περιφερειάρχες, δίνει την εικόνα ενός κόμματος το οποίο όχι μόνο δεν έκλεισε τους ανοιχτούς λογαριασμούς του πρόσφατου παρελθόντος που άφησαν οι προεδρικές εκλογές, αλλά φαίνεται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι υπάρχουν πληγές και μάλιστα αιμάσσουσες. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η απόφαση του πολιτικού γραφείου να συνεργαστεί με τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να βγει από την πολιτική "απομόνωση." Το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε τη στήριξη του Νίκου Τορναρίτη για τον Δήμο Λευκωσίας, αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση από πλευράς ΔΗΚΟ. Χθες, το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε να προτείνει τον Χρίστο Τσίγκη για τον Δήμο Στροβόλου, ο οποίος προέρχεται από τη ΔΗΠΑ.

Εκρηκτικό το κλίμα στην Πινδάρου

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, η κατάσταση στο πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ ήταν άκρως εκρηκτική, με τον Κρις Τριανταφυλλιδη να αμφισβητεί τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ο νομικός σύμβουλος του κόμματος και μέλος του πολιτικού γραφείου, σε ανάρτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να στηθούν εσωκομματικές κάλπες. Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω σημείωσε ότι "διαφώνησα τόσο επι του πολιτικού ζητήματος όσο και επί του νομικού. Σχετικά με το πρώτο υποστήριξα ότι όφειλε ο ΔΗΣΥ μετά τον "βιασμό" του Φεβρουαρίου του 2023 αγέρωχα και υπερήφανα να διεκδικήσει τις εκλογές χωρίς συνεργασίες."

Στο πολιτικό γραφείο υπήρξε διαφωνία και εκ μέρους του Αβέρωφ Νεοφύτου, για τον τρόπο που έγινε η επιλογή στον Δήμο Λευκωσίας, υποδεικνύοντας με νόημα, πως στη δημοσκόπηση που διενήργησε ο ΔΗΣΥ για τον Δήμο Λευκωσίας συμμετείχαν τρείς πρώην υπουργοί και ένας νυν Δήμαρχος, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Μάριος Καρογιάν:" Η παράταξη θα γίνει ο ισχυρότερος χώρος του κέντρου."

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΗΠΑ -Συνεργασία θα έχει στις δημοτικές εκλογές συμμετοχή και παρουσία σε όλη την Κύπρο, έδωσε ο Μάριος Καρογιάν σε ομιλία του στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των επαρχιακών επιτροπών Λευκωσίας και Κερύνειας, σημειώνοντας ότι οι διεργασίες στο κόμμα για τις δημοτικές εκλογές, θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η παράταξη θα μεγαλώσει και θα γίνει ο ισχυρότερος χώρος του κέντρου.

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό στην ΕΔΕΚ

Στην ΕΔΕΚ, το μήνυμα σε σχέση με τις συνεργασίες στις οποίες θα προχωρήσει ενόψει δημοτικών εκλογών, έχει δοθεί εδώ και καιρό. "Δεν είμαστε δεδομένοι για κανένα κόμμα" αν δεν λάβουμε αυτά τα οποία ζητούμε. Χθες, η πολιτική γραμματεία του κόμματος αποφάσισε τη στήριξη του Ανδρέα Βύρα για τον Δήμο Λάρνακας, του Χριστόδουλου Πάρτου για τον Δήμο Αραδίππου, του Σοφοκλή Σοφοκλέους για τον Δήμο Λευκάρων, του Γιάννη Αρμεύτη για τον Δήμο Λεμεσού, του Νίκου Παλιού για τον Δήμο Γεροσκήπου, του Γιάννη Τσουλόφτα για τη θέση του επαρχιακού οργανισμού Λεμεσού. Λήφθησαν αποφάσεις και για τα ονόματα Αντιδημάρχων.

Η πολιτική γραμματεία δεν έλαβε αποφάσεις για τους Δήμους Λευκωσίας και Στροβόλου, ενώ η επικύρωση των υποψηφίων θα γίνει από το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ, που θα συνεδριάσει μεταξύ 27-29 Δεκεμβρίου. Οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους Δήμους, θα ληφθούν με τον νέο χρόνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 8 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top