Τουρκική αεροπορική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία – Έξι άμαχοι νεκροί

Τουρκική αεροπορική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία – Έξι άμαχοι νεκροί

Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα 25/12 σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοανατολική Συρία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, έγινε γνωστό από μια ΜΚΟ και ένα κουρδικό μέσο ενημέρωσης.

Η Τουρκία ανακοίνωσε το Σάββατο μια αεροπορική επιχείρηση «εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ» ως αντίποινα για τον θάνατο 12 στρατιωτών της σε διάστημα δύο ημερών.

«Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε διαφορετικά τουρκικά αεροπορικά πλήγματα», δήλωσε ο Ράμι ΄Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Λονδίνο.

Μεταξύ των θυμάτων, τέσσερις ήταν εργαζόμενοι σε ένα τυπογραφείο στην πόλη Καμισλί, στην επαρχία Χασάκα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Επιπλέον, «σε έναν βομβαρδισμό σε έναν μύλο κοντά στο Καμισλί έχασε τη ζωή του ένας άμαχος, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε σε έναν χώρο αποθήκευσης αερίου», συμπλήρωσε.

Τα πλήγματα στοχοθέτησαν τουλάχιστον 12 στόχους, όλοι τους εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η ημι-αυτόνομη κουρδική διοίκηση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο και ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή.

Το επίσημο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Anha έκανε επίσης λόγο για έξι νεκρούς, εκ των οποίων 4 στο τυπογραφείο, προσθέτοντας πως άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.