ΠΟΥ: Να προετοιμαστούμε κατάλληλα για μελλοντικές πανδημίες

ΠΟΥ: Να προετοιμαστούμε κατάλληλα για μελλοντικές πανδημίες

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε την Τρίτη ότι η ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για μελλοντικές πανδημίες μετά το τέλος τριών ετών σε κρίση λόγω του Covid.

Στο μήνυμά του για το τέλος του έτους, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τεντρός Γκεμπρεγέσιους, είπε ότι το 2023 σηματοδότησε μια καμπή στην καταπολέμηση μεγάλων προκλήσεων για την υγεία, αλλά έφερε επίσης τεράστια δεινά.

Ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες ανακούφισης για τη Λωρίδα της Γάζας και προέτρεψε τα έθνη να υπογράψουν μια ιστορική συμφωνία για την πανδημία, ώστε να καλύψουν τα κενά ετοιμότητας που παρουσιάστηκαν κατά την κρίση του κορωνοϊού.

Η διεθνής έκτακτη ανάγκη για τον κορωνοϊό τερματίστηκε τον Μάιο.

«Αυτό σηματοδότησε ένα σημείο καμπής για τον κόσμο έπειτα από τρία χρόνια κρίσης, πόνου και απώλειας για τους ανθρώπους παντού», ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, και πρόσθεσε ότι χαίρεται που βλέπει ότι η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ο ΓΔ του ΠΟΥ ανέφερε ακόμη ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία ήταν ψηλά στην ατζέντα της διάσκεψης COP28.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Έτοιμος για διευρυμένη διάσκεψη ο ΠτΔ - «Ας αφήσουμε τις δηλώσεις, αστείο επιχείρημα ότι επηρεάζουν οι βουλευτικές»

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις είπε ότι στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όταν επανέλαβε, σε δηλώσεις του την Κυριακή, την ετοιμότητά του, ακόμα και την ερχόμενη βδομάδα να προσέλθει σε μια διευρυμένη διάσκεψη, στην οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ο Πρόεδρος κάλεσε όλες τις πλευρές να αποδείξουν στην πράξη την ετοιμότητά τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE