ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εννέα μήνες φυλάκιση στον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους για το θαλάσσιο ατύχημα στον Κόννο το 2017

Εννέα μήνες φυλάκιση στον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους για το θαλάσσιο ατύχημα στον Κόννο το 2017

Η συμπεριφορά που επέδειξε αμέσως μετά το ατύχημα, χωρίς να παράσχει καμία ουσιαστική βοήθεια στα θύματά του, και το γεγονός ότι μία εκ των παραπονούμενων γυναικών παρέμεινε με μόνιμη σωματική βλάβη, ήταν οι δύο βασικοί επιβαρυντικοί παράγοντες που έλαβε σοβαρά υπόψη το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επιβάλλοντας σήμερα ποινή άμεσης φυλάκισης εννέα μηνών στον επιχειρηματία Γ.Τ., από την Αγία Νάπα, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για το σοβαρό θαλάσσιο ατύχημα που συνέβη τον Αύγουστο του 2017 στην παραλία Κόννος, στον Πρωταρά.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα, χαρακτηρίζοντας «απερίσκεπτη» κι «εγωιστική» την συμπεριφορά του αμέσως μετά το ατύχημα, αφού, όπως σημείωσε, δεν παρείχε καμία βοήθεια στις τραυματισμένες κοπέλες όπως όφειλε να πράξει και αρκέστηκε μόνο στο να ενημερώσει τηλεφωνικώς την Αστυνομία.

Ένας επιπρόσθετος επιβαρυντικός παράγοντας που λήφθηκε υπόψη ώστε να μην ανασταλεί η ποινή φυλάκισης στον καταδικασθέντα ήταν η μόνιμη σωματική βλάβη που υπέστη και οι επιπτώσεις που έχει στη ζωή της η νεαρή ομογενής κοπέλα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από το ταχύπλοο σκάφος που οδηγούσε ο κατηγορούμενος. Λήφθηκε, επίσης, υπόψη η σοβαρότητα της κατηγορίας στην οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, αυτής της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και εφτά χρόνια.

Σε σχέση με το ύψος της ποινής, λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αποζημίωσε τις δύο παραπονούμενες που τραυματίστηκαν κατά το επίδικο θαλάσσιο ατύχημα, οι οποίες πλέον δεν έχουν άλλες οικονομικές απαιτήσεις από τον ίδιο.

Υπενθυμίζουμε, ότι από το θαλάσσιο ατύχημα τραυματίστηκαν δύο νεαρές κοπέλες, η δεύτερη (είναι εξαδέλφη της κοπέλας που υπέστη μόνιμη βλάβη) πιο ελαφρά. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος σ’ έναν μεγάλο αριθμό κατηγοριών έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε αφορούσαν πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, οδήγηση ταχύπλοου σκάφους χωρίς την μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια και προσοχή, παράλειψη διατήρησης της ταχύτητας ασφαλείας, για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, ενώ βρέθηκε ένοχος και σε αδικήματα που σχετίζονται με παραβάσεις των Διεθνών Κανόνων προς Αποφυγή Σύγκρουσης στη θάλασσα.

Το ατύχημα συνέβη στις 13 Αυγούστου 2017, όταν η άτυχη κοπέλα, η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Σκωτίας, μαζί με την Ελληνοκύπρια εξαδέλφη της που διαμένει στην Ολλανδία και μία ακόμα φίλη τους, επίσης από την Ολλανδία (η τρίτη κοπέλα πρόλαβε να πέσει στη θάλασσα και δεν τραυματίστηκε), επέβαιναν σε φουσκωτό, το οποίο συρόταν από σκάφος εταιρείας θαλάσσιων αθλημάτων.

Σε κάποια στιγμή, ταχύπλοο σκάφος που οδηγείτο από τον κατηγορούμενο χτύπησε το φουσκωτό, με αποτέλεσμα η προπέλα του ταχύπλοου να τραυματίσει πολύ σοβαρά την, τότε, 25χρονη παραπονούμενη, προκαλώντας της μόνιμες βλάβες από την μέση και κάτω του κορμιού της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top