ΠτΔ για Σχέδιο Αμάλθεια: «Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον μια εφαρμόσιμη επιλογή στη διάθεσή της»

ΠτΔ για Σχέδιο Αμάλθεια: «Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον μια εφαρμόσιμη επιλογή στη διάθεσή της»

Μπήκε σήμερα (2/1) σε εφαρμογή η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια».

Σε γραπτή δήλωσή του ο ΠτΔ αναφέρει ότι «σήμερα μπήκε σε εφαρμογή η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό στη Γάζα μέσω του σχεδίου Αμάλθεια.

Η Κυπριακή Δημοκρατία από τη πρώτη στιγμή ξεκίνησε μια προσπάθεια για δημιουργία ενός αξιόπιστου μηχανισμού για συγκέντρωση, αποθήκευση και ασφαλή θαλάσσια αποστολή  φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας, στηριζόμενη στις διαθέσιμες υποδομές και στις στρατηγικές πολιτικές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον μια εφαρμόσιμη επιλογή στη διάθεση της για αποστολή περαιτέρω ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας. Η συνεργασία με το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους εταίρους υπήρξε εξαιρετική. Έχουμε πλάνο και συγκεκριμένο σχεδιασμό, για αποστολή περαιτέρω ανθρωπιστικής βοήθειας λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις συνθήκες επί του εδάφους και με αριθμό επιλογών σε σχέση με τον προορισμό».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Συνεχίζεται η ψηφοφορία – Στο 61,2% η προσέλευση

LIVE: Η μάχη της κάλπης - Συνεχίζεται η ψηφοφορία – Στο 61,2% η προσέλευση

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα.