ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Έπεσε» η έφεση άνδρα που καταδικάστηκε το 2020 για βιασμό Βρετανίδας στην Αγία Νάπα - Τι έκρινε το Δικαστήριο

«Έπεσε» η έφεση άνδρα που καταδικάστηκε το 2020 για βιασμό Βρετανίδας στην Αγία Νάπα - Τι έκρινε το Δικαστήριο

Άντρας ετών 36 που βίασε μια 20χρονη Βρετανίδα σερβιτόρα το 2019 - αφού την οδήγησε σε ένα απομονωμένο σημείο κοντά στην Αγία Νάπα και της έβαλε αέριο γέλιου, έχασε την έφεση κατά της ποινής του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail, o δράστης δεν κατάφερε να πείσει στην ακρόαση ότι κρίθηκε άδικα από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στο παρελθόν, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα.

Η μαρτυρία του θύματος έγινε δεκτή από το Εφετείο ενώ του 36χρονου φέρεται να κρίθηκε αναξιόπιστη.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δίκαιη δίκη λόγω προβλημάτων με τον διερμηνέα του στο δικαστήριο. Το εφετείο είπε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε κατά την αρχική δίκη και ο διερμηνέας αντικαταστάθηκε. Ακόμη, οι δικαστές δήλωσαν ότι «σε κανένα στάδιο» η γυναίκα δεν έδειξε σημάδια στον δράστη ότι ήθελε να την καταδιώξει.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε στις 10 Ιουνίου 2020 ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε αλλοδαπό άνδρα, ηλικίας 32 ετών (σήμερα 36), ο οποίος κρίθηκε ένοχος ύστερα από ακροαματική διαδικασία, στην κατηγορία του βιασμού Βρετανίδας, ηλικίας 20 ετών, που έγινε στην Αγία Νάπα στις 26 Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η 20χρονη κοπέλα ήρθε στην Κύπρο τον Μάιο του 2019 και εργαζόταν ως σερβιτόρα σε μπαρ στην Αγία Νάπα και διέμενε σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή με δύο φίλες της.

Η παραπονούμενη σχόλασε από την εργασία της γύρω στις 3 τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου 2019 και περπατούσε προς το διαμέρισμα όπου διέμενε, χωρίς να είναι μεθυσμένη, όταν συνάντησε τον κατηγορούμενο, ο οποίος της πρότεινε να πάνε με το αυτοκίνητο του να αγοράσουν μπαλόνια για να εισπνεύσουν αέριο γέλιου.

Ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, ο άνδρας έβγαλε κάτω από την καρέκλα του οδηγού ένα πράσινο σακουλάκι που περιείχε κάνναβη, ενώ δύο φορές σταμάτησε για να αγοράσει μπαλόνια και λαστιχάκια για να δέσει τα μπαλόνια.

Ο κατηγορούμενος οδήγησε τελικά το αυτοκίνητο του σε περιοχή στη Σωτήρα, κατέβηκαν με τη κοπέλα από αυτό και εισέπνευσαν αέριο γέλιου, ενώ η 20χρονη κάπνισε λίγο από το τσιγάρο κάνναβης που ετοίμασε και της έδωσε ο άνδρας.

Ακολούθως και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της να την επιστρέψει πίσω στο διαμέρισμα όπου διέμενε, ο κατηγορούμενος τελικά την βίασε.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος αλλοδαπός καταδικάστηκε επίσης για κατηγορίες που αφορούν παράνομη κατοχή άγνωστης ποσότητας κάνναβης και προμήθειας της στην παραπονούμενη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και DailyMail

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top