ΔΙΕΘΝΗ

Ένα πανέμορφο πόνυ «εισέβαλε» σε θαλάμους ασθενών σε μονάδα υγείας στη Μόσχα

Ένα πανέμορφο πόνυ «εισέβαλε» σε θαλάμους ασθενών σε μονάδα υγείας στη Μόσχα

Αντιμέτωποι με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο επισκεπτήριο ήρθαν ασθενείς, σε μια ιδιαίτερη μονάδα υγείας στη Μόσχα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ασθενείς του κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας Savyolovsky δέχτηκαν την επίσκεψη ενός πανέμορφου πόνυ, σαν αυτά που θα έβλεπε κανείς σε παραμύθια.

Το πόνυ της Ντίτριχ 23 ετών, συνόδευε η εθελόντρια Αναστασία Κόζιρ (Anastasia Kozyr) η οποία επισκέπτεται ξενώνες στη Μόσχα για περισσότερο από ένα χρόνο, φέρνοντας κάποια ανακούφιση σε ασθενείς που βρίσκονται σε παρηγορητική φροντίδα.


Τα ζώα έχουν χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη ατόμων με διάφορα προβλήματα υγείας σε πολλά μέρη του κόσμου, καθώς προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για τον άνθρωπο, όπως η απελευθέρωση ενδορφινών και η μείωση του αισθήματος της μοναξιάς.

Ενδεικτικά, τα σκυλιά συναντώνται συχνά σε νοσοκομεία και οίκους φροντίδας, κυρίως για να βοηθήσουν στην ανακούφιση του στρες και στην ανύψωση του ηθικού.

«Ψάχνω για πολλά χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιοκτήτες μικρών αλόγων και πόνι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Είναι πολύ συνηθισμένο εκεί, πηγαίνουν σε ξενώνες και γηροκομεία, νοσοκομεία», είπε η Kοζίρ Reuters.

«Πάντα ήθελα να κάνω το ίδιο, αλλά δεν ήξερα από τι να ξεκινήσω, σε ποιον να απευθυνθώ. Σκέφτηκα ότι εδώ στη Μόσχα (Ρωσία) δεν ήταν ρεαλιστικό να γίνει», είπε.

Μέσω μιας φίλης της ήρθε σε επαφή με τον ξενώνα Τσαρίτσινο, που χάρηκε που ήρθαν μαζί με το πόνυ της. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2022 επισκέπτονται ξενώνες στη Μόσχα.

Ο Ντίτριχ είναι ένα 23χρονο πόνι που δεν είναι ντροπαλό και είναι πολύ παιχνιδιάρικο. «Ο Ντίτριχ είναι απλά υπέροχος. Θέλω να τον μοιραστώ με όλους. Σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι σε ξενώνες δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν έναν στάβλο ή να έρθουν σε επαφή με ζώα. Νομίζω ότι τους λείπει αυτή η ζωική συντροφιά και ζεστασιά», είπε ο Kozyr.

Φαίνεται, ως το ιατρικό προσωπικό και οι επαγγελματίες του ξενώνα στη Μόσχα συμφωνούν με την Κοζίρ. Πολλοί από τους ασθενείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να χαϊδέψουν ένα ζώο, έτσι οι επισκέψεις του Ντίτριχ αποτελούν μια χαρούμενη και θετική απόσπαση της προσοχής για ορισμένους ασθενείς που βρίσκονται κλινήρεις για πολύ καιρό.

«Χαίρομαι που μπορώ να δώσω στους ανθρώπους αυτή την ευκαιρία να αγγίξουν ένα όμορφο, γούνινο, απαλό και ευγενικό ζώο», είπε η Κορζίρ.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top