ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς – Διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς – Διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική και κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές, μετά από αρκετές ημέρες μαζικών επιθέσεων της Μόσχας που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Μια ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Κροπιβνίτσκι στην κεντρική Ουκρανία προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό επτά άλλων, ζημιές σε δύο ενεργειακές εγκαταστάσεις και διακοπές στην ηλεκτροδότηση κατοικιών και του σιδηροδρόμου, ανέφεραν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Επλήγη μια εγκατάσταση επισκευών και παραγωγής, ανακοίνωσε ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου Ukrenergo με ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Οι ζημιές δεν προκάλεσαν οποιεσδήποτε διακοπές στο κεντρικό δίκτυο» προστίθεται στην ανακοίνωση της Ukrenergo.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές, τι είδους ήταν η άλλη εγκατάσταση που επλήγη από την επίθεση, αλλά ήταν συνδεδεμένη με άλλον ενεργειακό διαχειριστή.

Το υπουργείο Ενέργειας, σε ξεχωριστή ανακοίνωση του, ανέφερε ότι τα συνεργεία αποκατάστασης των βλαβών εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις παροχές ρεύματος για τους καταναλωτές και τον σιδηρόδρομο, οι οποίες διακόπηκαν μετά την επίθεση.

Η Ρωσία πιθανώς χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Χ-59, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Άντριι Ραϊκόβιτς κατά την διάρκεια ενημέρωσης

«Απλοί εργαζόμενοι τραυματίσθηκαν … Ένας εργάτης, δυστυχώς πέθανε. Ένας απλός μηχανικός», δήλωσε ο ίδιος.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο Ραϊκόβιτς πρόσθεσε στην ανάρτηση του στο Telegram ότι όλοι τους υπέστησαν τραυματισμούς από θραύσματα.

Στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας, ένας 61χρονος κάτοικος πέθανε μετά από ρωσικό πλήγμα στο Στανισλάβ, ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Ολεξάντρ Προκούντιν.

Στην ανατολική γραμμή του μετώπου, στην Κατερίνοβκα, κοντά στο Ντονέτσκ, ένα ρωσικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της ομώνυμης περιοχής Βαντίμ Φιλάτσκιν.

Την προηγούμενη ημέρα, όπως ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, από τις ρωσικές επιθέσεις έχασε την ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίσθηκαν άλλοι τρεις στην περιοχή του Ντονέτσκ, το επίκεντρο των σημερινών μαχών, όπου οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν βάλει στο στόχαστρο 11 χωριά.

Επίσης, ο κυβερνήτης της περιοχής Ντνιπροπετρόφσκ (κεντροανατολικά) ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά ρωσικού πυροβολικού στη Νικόπολη, μια πόλη που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου και λειτουργεί ως φυσική γραμμή μετώπου μεταξύ του ουκρανικού και του ρωσικού στρατού στην περιοχή αυτή.

Σήμερα επίσης μια 84χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την περιφερειακή εισαγγελία του Χάρκοβο (ανατολικά) , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τα πλήγματα της Τρίτης στη χώρα σε έξι.

Στο κατεχόμενο από τη Ρωσία ουκρανικό έδαφος, μια γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας διασώθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Ντονέτσκ, το οποίο επλήγη από ουκρανικό πλήγμα, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Telegram.

Ρωσικές δυνάμεις αναχαίτισαν δέκα ουκρανικούς πυραύλους πάνω από την Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του απέτρεψαν μια ουκρανική επίθεση σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία και κατέστρεψαν 10 ουκρανικούς πυραύλους στον εναέριο χώρου της χερσονήσου.

Η Ουκρανία εξαπολύει επιθέσεις στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία και στη γέφυρα που τη συνδέει με τη ρωσική επικράτεια κατά τη διάρκεια του 22μηνου πολέμου.

Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014. Το Κίεβο ζητά από τη Μόσχα την επιστροφή της χερσονήσου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top