ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούνται προσφορές για το μεγαλύτερο ηλιακό σταθμό ενέργειας στα κατεχόμενα

Ζητούνται προσφορές για το μεγαλύτερο ηλιακό σταθμό ενέργειας στα κατεχόμενα

H εταιρεία «SAN-HO North Energy» που ίδρυσαν σε συνεργασία το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο και η ένωση τ/κ ξενοδόχων, προκήρυξε διαγωνισμό για το μεγαλύτερο σύστημα παραγωγής ηλιακής ενέργειας (Solar Power Plant) που θα κατασκευαστεί στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι η προθεσμία υποβολής προσφορών για το σύστημα, το οποίο θα έχει ισχύ 25 MWe AC και 50 MWp DC, λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του βιομηχανικού επιμελητηρίου, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού (κλειστού φακέλου) και θα είναι ανοικτός όχι μόνο σε εγχώριες εταιρείες αλλά και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα διεθνών οικονομικών επιχειρήσεων.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα αξιολογηθεί και θα οριστικοποιηθεί από την επιτροπή διαγωνισμού SAN-HO, φέρει τον τίτλο «Έργα ολοκληρωμένης μονάδας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακό σταθμό (SPP), υποσταθμός υψηλής τάσης και γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Στο μεταξύ, οι τ/κ εφημερίδες αναφέρουν επίσης ότι το «γραφείο ανάπτυξης και οικονομικής συνεργασίας (KEİ)» της «πρεσβείας» της Τουρκίας στα κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι παρέχεται τεχνική βοήθεια για την καταπολέμηση των ασθένειας της αγκινάρας και των εσπεριδοειδών.

Σε σχετική γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι μετά τον εντοπισμό της ασιατικής ψύλλας των εσπεριδοειδών, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη φυτική παραγωγή και το εμπόριο, ιδιαίτερα των εσπεριδοειδών και της αγκινάρας, λήφθηκε δράση σε συντονισμό με το «υπουργείο γεωργίας» για το παράσιτο, το οποίο έχει υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης μέσω των εμπορικών διαύλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Μελίνα Νικολαΐδη: Χώρισε με τον Αλέξανδρο ΠολυχρονιάδηΠροσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Προσπαθούν να αλλάξουν ρότα τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ - Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές του 2026

Σε μία πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών προχωρούν τα κόμματα, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αποτελεσματική επαφή με τη βάση, που εκ των πραγμάτων, δεν το έχουν πετύχει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top