ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη Ιανουαρίου η έκθεση εμπειρογνωμόνων για Ακάμα

Τέλη Ιανουαρίου η έκθεση εμπειρογνωμόνων για Ακάμα

Τέλη Ιανουαρίου θα υποβάλουν την έκθεσή τους για τον Ακάμα οι τρεις εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, δήλωσε την Παρασκευή στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου είπε ότι ολοκληρώθηκε η διήμερη επιτόπια επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων οι οποίοι μαζί με υπηρεσιακούς επισκέφθηκαν χθες τα έργα της πρώτης φάσης της βελτίωσης του οδικού δικτύου στο πλαίσιο του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Σημείωσε ότι οι εμπειρογνώμονες είχαν και συζητήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την Σύμβαση η οποία με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί αφού αξιολογηθούν κάποια στοιχεία της και διαφοροποιηθεί ανάλογα και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού αναμένεται οι εμπειρογνώμονες να υποβάλουν έκθεση προς τα τέλη Ιανουαρίου για το πώς θα ολοκληρωθεί η Σύμβαση με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.

Εξήγησε ότι στις συναντήσεις συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι Διευθυντές των Τμημάτων με τους κύριους λειτουργούς τους ήτοι η Υπηρεσία Θήρας, το Τμήμα Υδάτων, το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Αλιείας.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου μιλώντας στο ΚΥΠΕ, σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν εισηγήσεις για διάφορα θέματα προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η Σύμβαση σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού, με τα κύριά της σημεία να αναφέρονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ημερομηνίας 21ης Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ανακοίνωση καταγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση, που παρουσίασε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, για αλλαγές που αφορούν την υλοποίηση των έργων του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα. Σημειώνεται ότι προνοείται επαναξιολόγηση των έργων του Δασικού Πάρκου, καθώς και επαναξιολόγηση του προτεινόμενου οδικού δικτύου, ενώ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διοικητική έρευνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Νέα τραγωδια στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο Λάμπρος Γεωργίου - Το φορτηγό του έπεσε σε χαράδρα

Νέα τραγωδια στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο Λάμπρος Γεωργίου - Το φορτηγό του έπεσε σε χαράδρα

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα στην επαρχία Λευκωσίας, έχασε τη ζωή του ο Λάμπρος Γεωργίου, 58 ετών από την Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top