ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορές Τατάρ στην Άγκυρα σε Κυπριακό - «Αδικία όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά στο νότο»

Αναφορές Τατάρ στην Άγκυρα σε Κυπριακό - «Αδικία όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά στο νότο»

Επιθυμεί μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο κι αυτό είναι δυνατό μόνο με μια πολιτική λύσης δύο κρατών, ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ. «Η νέα πολιτική είναι γεμάτη χρυσό. Υπάρχει ο αγώνας μας, οι μάρτυρες μας και ο τουρκοκυπριακός λαός κάτω από αυτόν» ανέφερε. Ευχαρίστησε δε τον Τούρκο Πρόεδρο για την προώθηση της νέας πολιτικής στην Κύπρο σε κάθε πλατφόρμα και την δυναμική που έχει προσδώσει στο σκοπό αυτό.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε σε τελετή εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας «Πριν σβηστούν τα ίχνη», η οποία οργανώθηκε από την τουρκική και την «τ/κ ένωση δήμων» στην Άγκυρα, στην παρουσία και του Τούρκου Αντιπροέδρου, Τζεβντέτ Γιλμάζ, με σκοπό «να τεκμηριώσει τα ίχνη των οθωμανοτουρκικών έργων στη νότια Κύπρο πριν εξαφανιστούν».

Ο κ. Τατάρ κατηγόρησε την ε/κ πλευρά για «αδικία όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά στο νότο» - όπως αναφέρθηκε στις ελεύθερες περιοχές - και είπε ότι προσδοκία του είναι όπως η ε/κ πλευρά «διατηρήσει την 400 χρόνων κληρονομιά μας στο νότο και να τη φέρουμε στο μέλλον».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Κύπρου, ευχαρίστησε τις δημοτικές ενώσεις γι’ αυτή την έκθεση και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία μεταξύ τους θα αυξηθεί.

Τονίζοντας ότι τα τουρκο-ισλαμικά έργα «στη νότια Κύπρο» δεν έχουν την αξία που θα έπρεπε, ο κ. Γιλμάζ κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς, ιδιαίτερα την UNESCO, να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά σε ολόκληρη την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top