ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτιές από κουκουλοφόρους - Εκτός ελέγχου η νεανική παραβατικότητα στα Λειβάδια

Βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτιές από κουκουλοφόρους - Εκτός ελέγχου η νεανική παραβατικότητα στα Λειβάδια

Ξεφεύγει η κατάσταση με την νεανική παραβατικότητα στα Λειβάδια, με τον δήμαρχο Μάριο Αρμένη να ζητά επιτακτικά καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Το νέο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (4/1) κοντά στο δημόσιο νηπιαγωγείο του δήμου προκαλεί έντονο προβληματισμό και σκεπτικισμό, αφού δεκάδες κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές και πετροβόλησαν το όχημα της Πυροσβεστικής που μετέβη στην περιοχή για να τις κατασβήσει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 9.30μ.μ. ομάδα νεαρών άρχισε να ρίχνει κροτίδες και άλλα εύφλεκτα υλικά σε περιοχή κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδιών, με αποτέλεσμα να προκληθούν εστίες φωτιάς.

Περίοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική, αλλά μόλις οι νεαροί αντιλήφθηκαν το πυροσβεστικό όχημα άρχισαν να ρίχνουν πέτρες εναντίον του. Τα μέλη της Πυροσβεστικής ζήτησαν βοήθεια από την Αστυνομία και στην σκηνή έσπευσαν περίπολα της δύναμης.

Στην θέα, όμως, των αστυνομικών οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή κι εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Χθες το πρωί, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης μετέβησαν στη περιοχή και άρχισαν έρευνες στο χώρο του δημοτικού σχολείου και του δημόσιου νηπιαγωγείου καθώς και στο χώρο παρακείμενης υπεραγοράς για καταγραφή τυχόν ζημιών.

Η Αστυνομία θα επεξεργαστεί τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι νεαροί που προκάλεσαν τα επεισόδια. Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Μάριος Αρμένης έκανε λόγο για περίπου 30 νεαρούς, οι οποίοι φορώντας κουκούλες και μάσκες και κρατώντας ρόπαλα έριχναν βόμβες μολότοφ, κροτίδες, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και άλλα εύφλεκτα υλικά προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή. Ο δήμαρχος είπε, ακόμα, ότι οι νεαροί άναψαν φωτιά στο νηπιαγωγείο, η οποία όμως κατασβέστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική χωρίς να προλάβει να προκαλέσει υλικές ζημιές. Μέχρι τα μεσάνυκτα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία παρέμενε στην περιοχή για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Μάριος Αρμένης ανέφερε ότι πριν από περίπου ένα μήνα αντιπροσωπεία του δήμου είχε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, από την οποία ζητήθηκε η λήψη δραστικών μέτρων για καλύτερη αστυνόμευση του Δήμου Λειβαδιών, καθότι τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά νεανικής παραβατικότητας προσλαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Ο Μ. Αρμένης παρατήρησε ότι τέτοιου είδους γεγονότα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανένα άτομο. Διερωτήθηκε, δε, μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση, με ομάδες νεαρών να προκαλούν, όποτε θέλουν, αναστάτωση στους κατοίκους, να βάζουν φωτιές και να προκαλούν υλικές ζημιές σε περιουσίες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top