ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι Υπουργοί: Ποιες «καυτές πατάτες» καλούνται να διαχειριστούν

Νέοι Υπουργοί: Ποιες «καυτές πατάτες» καλούνται να διαχειριστούν

Οι νέοι Υπουργοί της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίοι την Τετάρτη θα παραλάβουν τα χαρτοφυλάκια τους από τους προκατόχους τους, θα κληθούν να διαχειριστούν δύσκολα ζητήματα, τα οποία δεν παίρνουν άλλη αναβολή.

Μάριος Χαρτσιώτης

Ξεκινώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο αναλαμβάνει ο Μάριος Χαρτσιώτης ένας έμπειρος νομικός, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τα όσα συμβαίνουν στις Κεντρικές Φυλακές.

Θυμίζουμε την παραδοχή της προκατόχου του Άννας Προκοπίου Κουκκίδου ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι κάποια εγκλήματα οργανώθηκαν στις κεντρικές φυλακές.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι εκείνο που αφορά στο σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων εντός των φυλακών και ένα τρίτο, αφορά στον υπερπληθυσμό εντός των φυλακών.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης όπως ο ίδιος δήλωσε θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί αλλά κυρίως στο σοβαρότερο θέμα "που απασχολεί τον κάθε Κύπριο πολίτη, που είναι επιτέλους η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον τόπο."

Μιχάλης Δαμιανός

Ο νέος υπουργός υγείας Μιχάλης Δαμιανός ο οποίος από την Τετάρτη αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του στο υπουργείο υγείας, έχει να διαχειριστεί την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας που αυτό περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υποδομών υγείας και κυρίως την αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Θυμίζουμε τις απαράδεκτες εικόνες στα δημόσια νοσηλευτήρια και τις καταγγελίες για κακομεταχείριση ασθενών, κυρίως ηλικιωμένων.

Μαρία Παναγιώτου

Η τέως επίτροπος περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου μαζί με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου γεωργίας, θα παραλάβει δύο μεγάλα ζητήματα. Το πρώτο αφορά στο θέμα του Ακάμα ύστερα από τις αυθαίρετες παρεμβάσεις και τα καταστροφικά έργα εις βάρος του περιβάλλοντος και το δεύτερο αφορά στο χαλλούμι ΠΟΠ, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση.

Βασίλης Πάλμας

Η αντικατάσταση του Μιχάλη Γιωργάλλα στο υπουργείο Άμυνας αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό.

Στόχος του νέου Υπουργού Άμυνας Βασίλη Πάλμα, είναι η εφαρμογή και υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη. Το κρισιμότερο ζήτημα για τον νέο υπουργό, είναι τα όσα τεκταίνονται στη νεκρή ζώνη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top