ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Περδίκης στο «T» - «Στο Προεδρικό την Παρασκευή οι Οικολόγοι για τον Ακάμα»

Γιώργος Περδίκης στο «T» - «Στο Προεδρικό την Παρασκευή οι Οικολόγοι για τον Ακάμα»

Τον λόφο του προεδρικού θα ανέβει την Παρασκευή αντιπροσωπία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιώργο Περδίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η συνάντηση καθορίστηκε μετά την εκδήλωση του κινήματος έξω από το υπουργείο γεωργίας στις 21 Δεκεμβρίου, όπου μέλη των Οικολόγων έψαλλαν τα "κάλαντα του Ακάμα" απαιτώντας τη διαφύλαξη της χερσονήσου του Ακάμα.

Μιλώντας στο ThemaOnline o Πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αναφέρθηκε στα δύο ζητήματα που αφορούν στον Ακάμα. Το πρώτο αφορά στη διοικητική έρευνα για τυχόν ευθύνες που θα πρέπει να καταλογιστούν σε όσους πήραν λανθασμένες αποφάσεις που έφεραν την καταστροφή στο πάρκο του Ακάμα.

Το δεύτερο αφορά στην ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης επεξεργάζεται τα ζητήματα που αφορούν στις κατεδαφίσεις και διορθώσεις των έργων. Σύμφωνα με τον Γιώργο Περδίκη, το κίνημα Οικολόγων έχει δώσει τις δικές του εισηγήσεις γύρω από το θέμα.

Αυτό το οποίο θέτει το Κίνημα Οικολόγων είναι η αλλαγή του σχεδιασμού της χρήσης των δρόμων, γιατί όπως σημείωσε ο Γιώργος Περδίκης, η κατασκευή του οδικού δικτύου όπως γίνεται τώρα, θα είναι μαζικής προσέλευσης στον Ακάμα, λέγοντας ότι "αυτό είναι ασυμβίβαστο με τον χαρακτήρα της περιοχής, ως άκρως προστατευόμενη περιοχή.

Το θέμα της πρόσβασης επισκεπτών θα πρέπει γίνεται μέσω κοινοτήτων της περιοχής και πρέπει να είναι τέτοιας μορφής πρόσβαση που να δίνει ευκαιρίες εργασίας στους κατοίκους.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων αναφέρθηκε στην νέα Επίτροπο Περιβάλλοντος Αντωνία Θεοδοσίου η οποία όπως είπε γνωρίζει πολύ καλά το θέμα του Ακάμα και εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα εισακουστούν οι εισηγήσεις τις οποίες θα καταθέσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top