ΔΙΕΘΝΗ

Μικροβιακή αντοχή, ψηφιακή υγεία στην ατζέντα Κυριακίδου στο Νταβός

Μικροβιακή αντοχή, ψηφιακή υγεία στην ατζέντα Κυριακίδου στο Νταβός

Για το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής και των επιπτώσεών της στις οικονομίες, καθώς και για την εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας, θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία θα συμμετάσχει στο Φόρουμ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κ. Κυριακίδου θα έχει σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και επιχειρηματίες, με αντικείμενο την πρόοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, την πρωτοβουλία της Κομισιόν που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φαρμακευτική μεταρρύθμιση, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον Καρκίνο και την ψηφιοποίηση της υγείας.

Την Τρίτη, η κ. Κυριακίδου θα μιλήσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Bad Bugs, No Drugs: Facing a World without Antibiotics» (Κακά μικρόβια, καθόλου φάρμακα: Αντιμέτωποι με ένα κόσμο χωρίς αντιβιοτικά), που αφορά τους κινδύνους από την μικροβιακή αντοχή, η οποία είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, και που, σύμφωνα με υπολογισμούς που δημοσιεύει το Φόρουμ, κοστίζει 36,9 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία. Την ίδια ημέρα θα έχει συνάντηση με την Καμίλα Σιλβέστ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της φαρμακευτικής εταιρίας Novo Nordisk.

Η δεύτερη ομιλία της κ. Κυριακίδου σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει στα πλαίσια πάνελ με θέμα «Fixing Healthcare, Digitally». Η Επίτροπος αναμένεται να τονίσει πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας μπορούν να επιφέρουν επανάσταση στην πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ενδυναμώνοντας τους γιατρούς, ανιχνεύοντας ασθένειες και δρομολογώντας ανακαλύψεις φαρμάκων.

Την Τετάρτη, η κ. Κυριακίδου θα έχει συναντήσεις με τον Στεφάν Μπανσέλ, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Moderna και τον Ρόι Παπαθεοδώρου, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Γενικό Σύμβουλο της SANOFI.

To 54o Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, το οποίο έχει ως θέμα την «Ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης» θα επικεντρωθεί στις θεμελιώδεις αρχές που αφορούν την εμπιστοσύνη, συμπεριλαμβανομένων της διαφάνειας, της συνέπειας και της αξιοπιστίας.

Η Κομισιόν θα εκπροσωπηθεί την Τρίτη από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα βρεθούν στην Ελβετία και οι Εκτελεστικοί Αντιπρόεδροί της Βάλντις Ντομπρόβσκις και Μάρος Σέφτσοβιτς, οι Αντιπρόεδροι Βιέρα Γιούροβα και Ντούμπραβκα Σουίτσα, και οι Επίτροποι Πάολο Τζεντιλόνι, Στέλλα Κυριακίδου, Κάντρι Σίμπσον, Ιλιάνα Ιβάνοβα και Βόπκε Χούκστρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top