ΕΛΛΑΔΑ

Coldplay: Στον «αέρα» οι δύο συναυλίες στο ΟΑΚΑ - Αβέβαιο μέλλον για μεγάλα μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα

Coldplay: Στον «αέρα» οι δύο συναυλίες στο ΟΑΚΑ - Αβέβαιο μέλλον για μεγάλα μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα

Μεγάλος προβληματισμός συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με τις δύο sold out συναυλίες των Coldplay, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 8 και 9 Ιουνίου 2024, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ).

Η απόφαση να κλείσουν οι χώροι του σταδίου και του ποδηλατοδρομίου λόγω προβλημάτων στα στέγαστρα Καλατράβα έχει αφήσει τους οργανωτές σε απόλυτη αβεβαιότητα. Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του προβλήματος, δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), ούτε έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο.

Θυμίζουμε ότι η προπώληση των εισιτηρίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ. Μέσα σε δύο μέρες πουλήθηκαν 122.000 εισιτήρια. Παρά την υψηλή ζήτηση, οι διοργανωτές έχουν απορρίψει την ιδέα διεξαγωγής του γεγονότος σε άλλον χώρο της Αθήνας, καθώς δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέρος που να πληροί τις προδιαγραφές για το συγκεκριμένο θέαμα. Σε πρόσφατη επιστολή του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) προς τους αρμόδιους φορείς εκφράζεται η έντονη ανησυχία για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι μια πιθανή ακύρωση θα εκθέσει τη χώρα ανεπανόρθωτα και θα την εκτοπίσει οριστικά από τις παγκόσμιες περιοδείες μεγάλων μουσικών εκδηλώσεων, θέτοντάς την εκτός μουσικού χάρτη. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η διοργανώτρια εταιρεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εξοντωτικές ποινικές ρήτρες και πολύ υψηλά τραπεζικά έξοδα σε περίπτωση επιστροφής του αντιτίμου των εισιτηρίων.

Από το 1997, που δημιουργήθηκε το συγκρότημα, μέχρι σήμερα οι Coldplay έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο με τ' όνομά τους να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο εμπορικές μπάντες όλων των εποχών.

Δυσφήμιση της Ελλάδας

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών διοργανωτών πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιδίως συναυλιών, στην Ελλάδα, τόσο με Ελληνες όσο και με αλλοδαπούς καλλιτέχνες. Μέλος του Συνδέσμου είναι και η εταιρεία High Priority Promotions, διοργανώτρια μεγάλων συναυλιών αλλοδαπών καλλιτεχνών στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, ορισμένες εκ των οποίων φιλοξενήθηκαν επιτυχώς στο ΟΑΚΑ.

Όπως γνωρίζετε, έχει προγραμματιστεί η συναυλία του μουσικού συγκροτήματος Coldplay στις 8 και 9 Ιουνίου 2024 στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, βάσει ενεργούς σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του ΟΑΚΑ, ως επιστέγασμα εντατικών προσπαθειών δύο ετών, προκειμένου η Ελλάδα να είναι σε θέση να διεκδικήσει τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων και να ενταχθεί εκ νέου στον παγκόσμιο συναυλιακό χάρτη. Σημειωτέον ότι το εν λόγω μουσικό συγκρότημα είναι το μεγαλύτερο διεθνώς αναφορικώς με τη δημοφιλία των ζωντανών παρουσιάσεων του. Στην προκειμένη περίπτωση,122.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί σε χρονικό διάστημα δύο ημερών, το ένα τρίτο εκ των οποίων αφορούν αφίξεις θεατών από το εξωτερικό και την ευρύτερη ελληνική περιφέρεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα το εν λόγω διήμερο και τα αεροπορικά εισιτήρια από την αλλοδαπή.

Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα σχετικά με την καταλληλότητα του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, έχουμε προβεί σε ενημέρωση των αρμοδίων φορέων αφ' ενός ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός χώρος στην Ελλάδα για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, αφ' ετέρου ότι οι συνέπειες από την ακύρωση της συναυλίες θα μας εκθέσουν καταστροφικά ως χώρα (πέραν της τεράστιας οικονομικής ζημίας της εταιρείας και των συναφών νομικών αξιώσεων αυτής).

Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα του πορίσματος του ΤΕΕ και τη διαβεβαίωση ότι τυχόν απαιτούμενες επισκευές του στεγάστρου θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να είναι δυνατή η πραγματοποίηση της ανωτέρω συναυλίας.

Ο Σύνδεσμος ως επίσημο όργανο εκπροσώπησης των διοργανωτών και θεματοφύλακας της αξιοπιστίας των πολιτιστικών εκδηλώσεων, δέχεται σχεδόν καθημερινώς οχλήσεις από ΜΜΕ και χιλιάδες ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την ανωτέρω συναυλία, ζητώντας έγκυρη ενημέρωση για το ενδεχόμενο ακύρωσης της συναυλίας λόγω της δημοσιότητας που έχει προσλάβει το γεγονός, προκειμένου με τη σειρά τους να προβούν σε ακυρώσεις κρατήσεων ξενοδοχείων, αεροπορικών εισιτηρίων και στη διεκδίκηση επιστροφής του αντιτίμου των εισιτηρίων από τη διοργανώτρια εταιρεία» αναφέρει, αρχικά, η επιστολή.

Εξοντωτικές ποινικές ρήτρες

Σε άλλο σημείο, τονίζεται ότι «η διοργανώτρια εταιρεία ενός τόσο μεγάλου μουσικού γεγονότος με παγκόσμια προβολή και εμβέλεια, δεδομένου ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στους επίσημους σταθμούς της διεθνούς περιοδείας του συγκροτήματος, αντιμετωπίζει καθημερινώς μια εφιαλτική πραγματικότητα, καθώς κρίνεται η τύχη δεκάδων συμβάσεων που έχει με εταιρείες του εξωτερικού που έχουν αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής (κατασκευή σκηνών και σκηνικών, μηχανήματα ήχου και εικόνας, οθόνες, ασφάλεια, μεταφορικά, διαμονή, μετακίνηση, εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα αρκετών εκατοντάδων εργαζομένων Ελλήνων και αλλοδαπών). Ευρίσκεται δε αντιμέτωπη με εξοντωτικές ποινικές ρήτρες και πολύ υψηλά τραπεζικά έξοδα σε περίπτωση επιστροφής του αντιτίμου των εισιτηρίων.

Δυστυχώς, έχει παρέλθει ένα τρίμηνο και δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από το ΟΑΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο. Έως τώρα, τόσο ο Σύνδεσμος όσο και η διοργανώτρια εταιρεία, έχουμε κρατήσει στάση αναμονής χωρίς να δημοσιοποιήσουμε τις συνέπειες για τη χώρα από το ενδεχόμενο ακύρωσης της εν λόγω συναυλίας, επιθυμώντας να αποφύγουμε την αρνητική δημοσιότητα και την κλιμάκωση της έντασης. Καθώς όμως περνά ο καιρός και δεν σημειώνεται καμία απτή πρόοδος, πολύ φοβούμαστε ότι τέτοιες αντιδράσεις θα είναι μονόδρομος.

Επικοινωνούμε μαζί σας για μία ακόμη φορά και εγγράφως, ζητώντας την άμεση παρέμβασή σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, προς επίλυση του ζητήματος, ιδίως την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης του πορίσματος του ΤΕΕ και την άμεση δρομολόγηση τυχόν απαιτούμενων επισκευών. Κυρίως όμως ζητάμε τη δημόσια τοποθέτηση του ΟΑΚΑ και της ελληνικής κυβέρνησης μέσω του αρμόδιου Υπουργού σχετικά με τη διαβεβαίωση ότι το κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ θα είναι έτοιμο, ώστε να φιλοξενήσει με ασφάλεια το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός στην Ελλάδα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.Αντίθετη εκδοχή θα εκθέσει τη χώρα ανεπανόρθωτα και θα την εκτοπίσει οριστικά από τις παγκόσμιες περιοδείες μεγάλων αλλοδαπών μουσικών συγκροτημάτων, θέτοντάς την εκτός μουσικού χάρτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις διοργανώτριες εταιρείες τέτοιων εκδηλώσεων, αλλά και για τον συναυλιακό τουρισμό».

«Eνημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις του ΟΑΚΑ»

Στα social media επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και δεν λείπουν μάλιστα και περιπτώσεις κατόχων εισιτηρίων που προσπαθούν να πουλήσουν τα εισιτήριά τους, τα οποία έσπευσαν ν' αγοράσουν. Σε ανάρτηση που έκανε η εταιρεία παραγωγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι και αυτή ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για όσα συμβαίνουν στον χώρο.

«Αγαπητοί Coldplay fans, καθώς αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας έχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης με τη διαχειριστική εταιρεία του ΟΑΚΑ. Η σύμβαση αυτή ούτε έχει καταγγελθεί, ούτε έχει υπαναχωρήσει κάποιος εκ των συμβαλλομένων. Και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τη στατική επάρκεια του ΟΑΚΑ. Αναμένουμε από την εκμισθώτρια εταιρεία επίσημη ενημέρωση εάν θα εκτελεστεί κανονικά η μεταξύ μας σύμβαση, κάτι το οποίο εξαρτάται από τη διάρκεια των εργασιών που θα πρέπει να υλοποιηθούν για να καταστεί ασφαλής ο χώρος. Μόλις λάβουμε σχετική ενημέρωση θα προχωρήσουμε με τη σειρά μας σε ανακοινώσεις. Μέχρι τότε, ζητάμε την υπομονή και την κατανόηση σας, καθώς όλοι επιθυμούμε το ίδιο… να δούμε το κορυφαίο συγκρότημα της εποχής του στην πιο φαντασμαγορική συναυλία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα».

Στα δικαστήρια οι Coldplay

Την ίδια ώρα, οι Coldplay και ο πρώην μάνατζέρ τους βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, καθώς οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει αγωγές στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Ο Ντέιβ Χολμς (Dave Holmes), που συνεργαζόταν με το συγκρότημα από το 2005 έως το 2022, έκανε αγωγή τον περασμένο Αύγουστο, στην οποία υποστήριζε ότι η μπάντα του οφείλει 10 εκατομμύρια λίρες. Σε απάντηση, οι Coldplay απέρριψαν τον ισχυρισμό του και απαίτησαν αποζημίωση 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Θυμίζουμε ότι οι Coldplay έγιναν ευρέως γνωστοί με την κυκλοφορία του «Yellow». Ακολούθησε το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο «Parachutes» (2000), το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Mercury. Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν όταν ήταν φοιτητές στο University College του Λονδίνου (UCL) το Σεπτέμβριο του 1996. Ο Κρις Μάρτιν και ο Τζόνι Μπάκλαντ ήταν τα αρχικά μέλη των Coldplay, οι οποίοι είχαν γνωριστεί στην εβδομάδα γνωριμίας του πανεπιστημίου. Πέρασαν το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος, σχεδιάζοντας τη δημιουργία ενός συγκροτήματος, το οποίο θα ονομαζόταν Pectoralz. Αργότερα, ένας συμμαθητής τους, ο Guy Berryman, έγινε μέλος του συγκροτήματος. Το 1997, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Starfish. Την ίδια χρονιά έδωσαν συναυλίες σε διάφορα μικρά κλαμπ στο Κάμντεν για να τραβήξουν την προσοχή διαφόρων μάνατζερ. Ο Μάρτιν προσέγγισε τον παλιό του συμμαθητή Φιλ Χάρβεϊ (Phil Harvey), ο οποίος ακολουθούσε κλασικές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του ζήτησε να γίνει ο μάνατζερ του συγκροτήματος. Από εκείνη την μέρα, ο Φιλ θεωρείται το πέμπτο μέλος των Coldplay.

Το συγκρότημα ολοκληρώθηκε, όταν έγινε μέλος και ο Γουίλ Τσάμπιον, και ήταν έτοιμο για δράση. Ο Γουίλ μεγάλωσε παίζοντας πιάνο, κιθάρα, μπάσο και ιρλανδική φλογέρα και γρήγορα έμαθε ντραμς, παρόλο που δεν είχε προηγούμενη πείρα. Το συγκρότημα, τελικά, κράτησε το όνομα Coldplay, το οποίο πρότεινε ο Τιμ Κρόμπτον (Tim Crompton), ένας συμφοιτητής τους.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top