ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγκαία η στήριξη των επαγγελματιών ψαράδων - Προβλήματα στο λιμανάκι της κάτω Πάφου

Αναγκαία η στήριξη των επαγγελματιών ψαράδων - Προβλήματα στο λιμανάκι της κάτω Πάφου

Ο κλάδος των επαγγελματιών ψαράδων χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να επιβιώσει, δήλωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Παράκτιας Αλιείας Πάφου, Λεωνίδας Λεωνίδου, προσθέτοντας πως χρειάζονται να γίνουν έργα που να σχετίζονται με την αλιεία.

Ο κ. Λεωνίδου είπε πως τον Δεκέμβριο είχαν παραστεί σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας προς συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και αναμένουν περί τα τέλη Ιανουαρίου να προσκληθούν εκ νέου στην Βουλή για το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παράκτια αλιεία Πάφου.

Ανέφερε πως στην Πάφο και στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας δραστηριοποιούνται εξήντα πέντε επαγγελματίες ψαράδες και τριάντα στην Πόλη Χρυσοχούς, σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις μαζί με τον Δήμο Πάφου, την Αρχή Λιμένων και το Τμήμα Αρχαιοτήτων γα το θέμα του καρνάγιου.

Με την υφιστάμενη κακοκαιρία δεν αντιμετώπισαν τόνισε ιδιαίτερα προβλήματα, ανέφερε, ωστόσο, όπως είπε, σε περιπτώσεις έντονης θαλασσοταραχής δημιουργούνται προβλήματα στην είσοδο του λιμανιού της Κάτω Πάφου, αφού αυτή χρειάζεται επιδιόρθωση για να μην μπαίνει το κύμα μέσα όταν έχει δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους , όπως σημείωσε.

Προβλήματα παρατηρούνται, συνέχισε, και στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου της Πέγειας με την πρώτη θαλασσοταραχή.

Επεσήμανε πως οι διαδικασίες για την επιδιόρθωση του αλιευτικού καταφυγίου βρίσκονται σε εξέλιξη. Δυστυχώς, σημείωσε, σε περιόδους έντονης θαλασσοταραχής τα κύματα περνούν πάνω από τον κυματοθραύστη, καταλήγουν στη λεκάνη του λιμανιού, βγάζοντας και φύκια και προκαλώντας, σε αρκετές περιπτώσεις, ζημιές στις βάρκες των ψαράδων.

Πρόσθεσε πως πολλοί ψαράδες αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερο επάγγελμα για να ζήσουν την οικογένεια τους, ενώ υπάρχουν και αυτοί που εγκαταλείπουν το παραδοσιακό επάγγελμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top