ΠΑΡΑ-THEMA

Δεν αρκούν πλέον δηλώσεις και ευχολόγια

Δεν αρκούν πλέον δηλώσεις και ευχολόγια

Με αυτήν τη δήλωση με στόχο πολλούς αποδέκτες ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας φωτογραφίζει τις αρμόδιες αρχές και την ευθύνη που φέρουν με αφορμή τις τελευταίες εγκληματικές ενέργειες και ειδικότερα τη νέα εγκληματική ενέργεια εναντίον δημόσιου κατηγόρου στην Πάφο.

Δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής διεμήνυσε ο Γενικός Εισαγγελέας και κάλεσε τις τρεις εξουσίες του κράτους, Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική, η κάθε μία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Έχει δίκαιο ο Γενικός Εισαγγελέας να μιλά για ευχολόγια. Την ίδια ώρα όμως, ας κοιτάξει και τα του οίκου του. Τα ευχολόγια, οι δηλώσεις τύπου "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο" τα ακούμε εδώ και χρόνια. Ακόμη και σήμερα, βουλευτές τόνιζαν με στόμφο, πως "έφτασε ο κόμπος στο χτένι." Ότι δηλαδή δεν πάει άλλο και οι πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς. Αυτά είναι κουβέντες για να περνούμε την ώρα μας. Τί έχει πράξει η πολιτεία στο σύνολό της, για να αποτρέψει το οργανωμένο έγκλημα; Τί έχει πράξει για το αστυνομικό σώμα έτσι ώστε να μπορέσουν οι Αστυνομικοί μέσα στα πλαίσια κανονισμών ( που αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν) να προχωρήσουν στην εξιχνίαση εγκλημάτων; Ή μήπως το ίδιο το κράτος έχει "ξεδοντιάσει" το αστυνομικό σώμα και ουσιαστικά το έχει παραλύσει;

Η δήλωση του Προέδρου του κλάδου Αστυνομικού Σώματος της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκου Λοϊζίδη, δεν σηκώνει καμία ερμηνεία. Μίλησε ο άνθρωπος, με ποδοσφαιρικούς όρους: Κράτος Vs παρανομίας, το αποτέλεσμα είναι 5-0 υπέρ της παρανομίας.

ΕΓ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top