ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παλινδρομεί το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Τα καπρίτσια τοπικών «παραγόντων»

Παλινδρομεί το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Τα καπρίτσια τοπικών «παραγόντων»

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν βουλευτές μέλη της επιτροπής εσωτερικών, για την πορεία εφαρμογής της μεταρρύθμισης της ΤΑ.

Η επιτροπή εσωτερικών συζήτησε την Πέμπτη, την πορεία υλοποίησης της εφαρμογής της ΤΑ στην επαρχία Αμμοχώστου, με τα προβλήματα που δημιουργούνται είτε λόγω κωλυσιεργίας τοπικών παραγόντων, είτε λόγω καπρίτσιου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών Άριστος Δαμιανού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, «μετά και την ολοκληρωμένη ενημέρωση της οποίας τύχαμε και από το Υπουργείο Εσωτερικών και από την Ένωση Δήμων και από την Ένωση Κοινοτήτων, αλλά και από όλους τους τοπικούς άρχοντες, οφείλω να ομολογήσω ότι ανησυχούμε ακόμη περισσότερο (σε σχέση με) τις αρχικές μας ανησυχίες»

Αυτό το οποίο εντοπίζεται κυρίως από τοπικούς άρχοντες είναι πως είτε δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος και τη σημασία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε κωλυσιεργούν για δικούς τους προσωπικούς λόγους, θέτοντας σε κίνδυνο μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, στον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως είπε, η μεγάλη εικόνα είναι ότι πολλά πράγματα που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει δεν έγιναν, με κίνδυνο να μην μπορέσει να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι θα προηγηθούν εκλογές, με βάση το νέο σύστημα.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας μίλησε ανοικτά λέγοντας πως, "δυστυχώς κάποιοι από τους αιρετούς αξιωματούχους, είτε δεν το παίρνουν στα σοβαρά, είτε θεωρούν ότι απλά κάνουμε μία μεταρρύθμιση, ωσάν και μέχρι πρότινος να ήταν όλα ρόδινα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο θέμα της μη συνεργασίας μεταξύ Δήμων ή κοινοτήτων, που σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε αρκετές περιπτώσεις κάποιοι τοπικοί αξιωματούχοι αρνούνται να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία, έτσι ώστε να προχωρήσει η σύσταση των επαρχιακών οργανισμών.

Την ανάγκη στενής συνεργασίας με τον Επαρχιακό Οργανισμό και τους Αντιδημάρχους για την καλύτερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και την αξιοποίηση των υποδομών, προτάσσει σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας, Νίκος Τορναρίτης.

Σε μία άλλη εξέλιξη, τα κόμματα τρέχουν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες αναφορικά με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, για να μπορέσουν να προχωρήσουν με τις Ευρωεκλογές.

Στον ΔΗΣΥ τα πράγματα δυσκολεύουν κυρίως στο θέμα του επαρχιακού οργανισμού της Πάφου. Τη θέση του προέδρου του επαρχιακού οργανισμού διεκδικούν οι Κωστάκης Κωνσταντίνου και Μάριος Τσέλεπος με το όνομα του τέως βουλευτή Πάφου, να διχάζει τα στελέχη της Πινδάρου, αφού στήριξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές.

Η θέση του Κρις Τριανταφυλλίδη πως η συμμόρφωση με κομματικές αποφάσεις δεν μπορεί να είναι αλά κάρτ, ανάλογα πότε βολεύει, φαίνεται να έχει αρκετούς αποδέκτες ανάμεσα στα στελέχη του ΔΗΣΥ. Ο νομικός σύμβουλος και μέλος του πολιτικού γραφείου σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα "X"σημειώνει πως, "μπορεί να μην λήφθηκαν μέτρα εναντίον τους τότε, όπως αποφάσισε τώρα το πολιτικό γραφείο για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά όχι και να τους παρασημοφορήσουμε και από πάνω".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top