ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορρίφθηκε δευτεροβάθμια προσφυγή Σ. Σωκράτους κατά προαγωγής Β. Αναστασιάδου

Απορρίφθηκε δευτεροβάθμια προσφυγή Σ. Σωκράτους κατά προαγωγής Β. Αναστασιάδου

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ως Δευτεροβάθμια Δικαιοδοσία, με ομόφωνη απόφαση απέρριψε την έφεση (αρ. 49/2017) του Σωκράτη Σωκράτους κατά της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου δια της οποίας επικυρώθηκε η προαγωγή, κατόπιν επανεξέτασης, στη μόνιμη θέση Γενικού Διευθυντή της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βασιλικής Αναστασιάδου, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση.

Επίσης το Δικαστήριο έκανε εν μέρη δεκτή έφεση του Γιαννάκη Γεωργιάδη κατά άλλης απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου για τον διορισμό της Βασιλικής Αναστασιάδου, στην οποία διάδικοι ήταν ο κ. Γεωργιάδης εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο σημειώνει ότι μερική επιτυχία της έφεσης Γεωργιάδη δεν αλλοιώνει την ουσία της ως μιας έφεσης που έχει επιτύχει και παραμερίζει την πρωτόδικη απόφαση στον ανάλογο βαθμό. Περαιτέρω έδωσε οδηγίες για παραπομπή της προσφυγής υπ΄αρ.6045/13 στο Διοικητικό Δικαστήριο προς εκδίκαση του θέματος που απομένει,

Το Συνταγματικό Δικαστήριο επιδίκασε δικαστικά έξοδα €4.000 υπέρ της εφεσίβλητης και κατά του εφεσείοντα στην απορριφθείσα προσφυγή και το ίδιο ποσό υπέρ του εφεσείοντα και εναντίον της εφεσίβλητης στην μερικώς επιτυχούσα προσφυγή.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top