ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγαν διακοπές τον Δεκέμβριο οι Κύπριοι - Σε ποιες χώρες επέλεξαν να ταξιδέψουν

Πήγαν διακοπές τον Δεκέμβριο οι Κύπριοι - Σε ποιες χώρες επέλεξαν να ταξιδέψουν

Είναι γεγονός ότι τα ταξίδια κατά το μήνα Δεκέμβριο, είναι από τις πιο όμορφες περιόδους για περιηγήσεις στο εξωτερικό, γι’ αυτό και θεωρείται «high season». Παρότι οι τιμές τον Δεκέμβριο, αναλόγως και του προορισμού, είναι λιγάκι «τσιμπημένες», για τα άτομα που τους αρέσει να κάνουν τις κρατήσεις τους από νωρίς, μπορούν να βρουν μοναδικές ευκαιρίες και σε πολύ καλές τιμές.

Για τους Κύπριους που τους αρέσουν τα ταξίδια και η περιπέτεια, ο μήνας Δεκέμβριος φαίνεται να ήταν η ευκαιρία για να επισκεφθούν άλλες χώρες του εξωτερικού, αφού καταγράφηκε αύξηση στα ταξίδια τον συγκεκριμένο μήνα ενώ ταυτόχρονα για τους περισσότερους, σκοπός του ταξιδιού ήταν οι διακοπές.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Δεκέμβριο 2023 ανήλθαν στις 153.736 σε σύγκριση με 139.981 τον Δεκέμβριο 2022, σημειώνοντας αύξηση 9,8%.

Οι κυριότερες χώρες από τις οποίες επέστρεψαν οι κάτοικοι Κύπρου τον Δεκέμβριο 2023 ήταν η Ελλάδα με 30,2% όπου 46.376 άτομα, το Ηνωμένο Βασίλειο με 15,3% όπου ταξίδεψαν 23.478 άτομα και η Πολωνία με 4,6% όπου ταξίδεψαν 7.006 άτομα.

Ταυτόχρονα, κατά το μήνα Δεκέμβριο 6,140 άτομα ταξίδεψαν στην Αυστρία, 6,083 άτομα στην Γερμανία, 5,904 άτομα στην Ιταλία, 5,795 στην Γαλλία και 4,950 στην Ουγγαρία.

Ο σκοπός ταξιδιού των κατοίκων Κύπρου τον Δεκέμβριο 2023 ήταν κυρίως οι διακοπές με ποσοστό 62,5%, ενώ οι επαγγελματικοί λόγοι κατείχαν ποσοστό 16,3%, οι σπουδές ποσοστό 20,5% και οι άλλοι λόγοι ποσοστό 0,8%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top