ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Επιμένει στην σκληρή στάση ο κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη - «Έχω τα χέρια μου καθαρά»

Μεσολόγγι: Επιμένει στην σκληρή στάση ο κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη - «Έχω τα χέρια μου καθαρά»

Σκληρή στάση συνεχίζει να κράτα ο 50χρονος κρεοπώλης που έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση του θανάτου του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Ο κρεοπώλης μεταφέρθηκε στην Πάτρα όπου κρατείται καθώς είναι σε εξέλιξη οι έρευνες και οι ανακριτικές πράξεις που απαιτούν να είναι κοντά στον τόπο του εγκλήματος καθώς εκκρεμεί, μεταξύ άλλων, και η συμπληρωματική απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Μεσολογγίου.

Παράλληλα αναμένονται οι απαντήσεις από τον έλεγχο του DNA που ελήφθη από τον 50χρονο καθώς θα συγκριθεί με γενετικό υλικό από τα νύχια του άτυχου Μπάμπη.

Ο 50χρονος, πάντως, επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση λέγοντας στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν χθες στο κελί του ότι «έχω τα χέρια μου καθαρά», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Αιφνιδίασε τον Μπάμπη

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο ο βασικός ύποπτος, που κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, να αιφνιδίασε τον Μπάμπη, Σύμφων με ένα από τα σενάρια που εξετάζοντι είναι ο 50χρονος να υποσχέθηκε στον 31χρονο ότι θα του έδινε κάτι πολύτιμο - άλλωστε, όπως έχει προκύψει, του χρωστούσε χρήματα. Μάλιστα, επιχειρούν να συνδυάσουν το γεγονός ότι κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το θύμα, υπάρχει ένα εκκλησάκι, με τις φήμες για «κυνήγι θησαυρού» στην περιοχή.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για την ανεύρεση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τις συνομιλίες που είχε με τον βασικό ύποπτο για την δολοφονία του.

Η νεότερη κατάθεση του κρεοπώλη

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία προκύπτουν από την νέα κατάθεση του 50χρονου κρεοπώλη, κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου. Όπως κατέθεσε ο ίδιος, ο Μπάμπης του έδειχνε τη διαδρομή που ακολούθησαν την οποία όμως δεν μπορούσε να δείξει στον χάρτη που του έδειχναν οι ανακριτικές Αρχές γιατί όπως ισχυρίστηκε ήταν βράδυ και τη διαδρομή του την έλεγε ο Μπάμπης. Μια βόλτα η οποία κράτησε τουλάχιστον 40 λεπτά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο ο βασικός ύποπτος να αιφνιδίασε τον Μπάμπη, ενώ έχουν ήδη λάβει δείγμα DNA από τον κρεοπώλη, το οποίο θα συγκριθεί με γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος: ένα από τα σενάρια που εξετάζουν είναι να του υποσχέθηκε ότι θα του έδινε κάτι πολύτιμο - άλλωστε, όπως έχει προκύψει, του χρωστούσε χρήματα. Μάλιστα, επιχειρούν να συνδυάσουν το γεγονός ότι κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το θύμα, υπάρχει ένα εκκλησάκι, με τις φήμες για «κυνήγι θησαυρού» στην περιοχή να είναι έντονες. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εκφράζουν την εκτίμηση ότι ενδεχομένως να ήταν αυτό ένας τρόπος για να απομονώσει τον ΜΠάμπη Κούτσικο.

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με τον Μπάμπη και όταν είδε τη θήκη με το όπλο που είχε μαζί του το 31χρονος τον ρώτησε αν θα πάει για κυνήγι χωρίς να παίρνει από τον δολοφονημένο σαφή απάντηση. Πρόσθεσε ότι το ραντεβού της μοιραίας ημέρας κλείστηκε στο κρεοπωλείο.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση των ανακριτικών Αρχών ότι «παρά τη διαφορά ηλικίας που έχετε με τον Μπάμπη Κούτσικο είχε την ελευθεριότητα να σας ζητήσει να τον πάτε κάπου και ακολούθως να του φέρετε και αναψυκτικό. Δεν οφείλετε η συμπεριφορά του αυτή σε κάποιου είδους οικονομικής εξάρτησης σας από αυτόν» ο κρεοπώλης απάντησε ότι: «Ναι, μπορεί να είχαμε διαφορά ηλικίας, αλλά η σχέση μας ήταν τέτοια που το επέτρεπε και ο Μπάμπης δεν είχε μεταφορικό μέσο. Όχι δεν υπήρχε κάποια οικονομική εξάρτηση και μάλιστα όταν εγώ τα Χριστούγεννα του πρότεινα να του δώσω δωρεάν τα κρέατα για τις γιορτές δεν το δεχόταν με τίποτε».

Επιμένοντας οι Αρχές στη συνάντηση που είχε ο 50χρονος με τον 31χρονο ρώτησαν τον κατηγορούμενο «Πότε κανονίσατε να συναντηθείτε στις 4 Ιανουαρίου. Αυθημερόν; Αυτός σας το ζήτησε; Πως εξηγείτε ότι ο Χαράλαμπος Κούτσικος είχε ήδη ενημερώσει από τις 18:25 τον Δ. Κ. ότι θα συναντιόσασταν;». Από την πλευρά του ο 50χρονος απάντησε ότι «Όπως σας είπα και προηγουμένως κανονίσαμε όταν ήρθε στο μαγαζί στις 4 Ιανουαρίου 2024 και περί ώρα 17:30».

Όσον αφορά τον λόγο της συνάντησης και τι φορούσε ο 31χρονος ο κρεοπώλης απάντησε ότι «όταν συνάντησα τον Χαράλαμπο Κούτσικο αυτός είχε μια θήκη για όπλο, δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν δικό του ή κάποιο άλλο. Εγώ ξέρω ότι ο Μπάμπης είχε μόνο ένα όπλο το οποίο είχε αγοράσει από τον Χ.Μ. δεν θυμάμαι πότε ,μάλλον πέρυσι και ήταν μια καραμπίνα. Ούτε φυσίγγια είδα, ούτε το κινητό του και κατάλαβα ότι μέσα στη θήκη πρέπει να είχε όπλο επειδή η θήκη ακουμπούσε στο πόδι μου. Θυμάμαι ότι φορούσε παντελόνι παραλλαγής το οποίο όμως είχε σκούρο χρώμα και από πάνω ένα ζακετάκι ή μπουφάν δεν θυμάμαι και ούτε είδα την μπλούζα που φορούσε από μέσα. Τα ρούχα αυτά ήταν παλιά. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τον ρώτησα «τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;» και αυτός μου είπε «κάπου που με περιμένει κάποιος» και εγώ υπέθεσα ότι θα πάει για κυνήγι με κανένα ξάδερφό του και δεν μου λέει».

Σημαντικό είναι και το στοιχείο από την κατάθεση του κρεοπώλη ο οποίος ξαφνικά θυμήθηκε ότι για περίπου 40 με 45 λεπτά έκαναν βόλτα με τον Μπάμπη. «Κινηθήκαμε όλο ευθεία μπροστά στα φωτοβολταϊκά στη θέση 7 του χάρτη και μετά σε σχέση με την παλιά εθνική οδό και το Μεσολόγγι κινηθήκαμε προς στα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά και εκεί φέρναμε γύρες. Δεν μπορώ να σας υποδείξω στο χάρτη γιατί δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από το χάρτη πως είναι η περιοχή αλλά και ούτε με τους αστυνομικούς αν πήγαινα θα μπορούσα να τους δείξω γιατί ήταν βράδυ και ο Μπάμπης μου έδειχνε το δρόμο. Η βόλτα αυτή κράτησε 40 με 45 λεπτά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top