ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κούτσικου-Μεσολόγγι: Στις έρευνες και ειδική ομάδα του στρατού

Δολοφονία Κούτσικου-Μεσολόγγι: Στις έρευνες και ειδική ομάδα του στρατού

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη που κρατούσε στα χέρια την κυνηγετική καραμπίνα φαίνεται ότι βρέθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος το βράδυ της δολοφονίας του.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, τα θανάσιμα τραύματα προκλήθηκαν από φυσίγγια για αγριογούρουνα και είχαν πύλη εισόδου το εμπρόσθιο και αριστερό μέρος του σώματος του 31χρονου. Οι έρευνες στο σημείο εντοπισμού της σορού συνεχίζονται από Αστυνομία και Πυροσβεστική, που αναζητούν, εκτός από το φονικό όπλο, ίχνη του κινητού τηλεφώνου του θύματος, αλλά και άλλα στοιχεία που θα ρίξουν φως στις συνθήκες δολοφονίας.

Μεσολόγγι: Στις έρευνες και ο Στρατός

Ειδική ομάδα του Στρατού στη συλλογή μετάλλων επιστρατεύεται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» στις έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού τηλεφώνου του θύματος, με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης.

Το σενάριο της μεταφοράς της σορού στη βαλτώδη περιοχή στην θέση Ευαγγελίστρια στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, αποκλείεται από την ΕΛΑΣ. «Η πράξη του εγκλήματος έγινε σ΄εκείνο το σημείο» τόνισε κατηγορηματικά στην «Π» ανώτατος αξιωματικός, την ώρα που αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι: «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θα ‘απλώσουμε’ την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

Δολοφονία Μπάμπη στο Μεσολόγγι: Δεν αποκλείεται το θύμα να είχε γονατίσει στο έδαφος την ώρα του θανάσιμου πυροβολισμού
Τα σημάδια στην πλάτη του 31χρονου, που είχαν διαπιστωθεί κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο εντοπισμού της σορού, ήταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι πύλες εξόδου από τα σκάγια, τα οποία φαίνεται να ακολουθούν καθοδική πορεία και να βγαίνουν από την αριστερή ωμοπλάτη του Μπάμπη Κούτσικου. Δεν αποκλείεται το θύμα να είχε γονατίσει στο έδαφος την ώρα του θανάσιμου πυροβολισμού ή με κάποια απότομη κίνηση να προσπάθησε να αποφύγει τον θανάσιμο τραυματισμό.

Κατά τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, έγινε λήψη δειγμάτων από τα νύχια της σορού, τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη DNA που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη. Για τον ίδιο λόγο, οι Αρχές προχώρησαν σε λήψη γενετικού υλικού από τον προφυλακισμένο κρεοπώλη, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή. Οι εκτιμήσεις των Αρχών είναι πως, λόγω της προχωρημένης σήψης και των συνθηκών στη βαλτώδη τοποθεσία όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα, πιθανά ευρήματα θα έχουν αλλοιωθεί.

Τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής συνέχισαν τις έρευνες στη βαλτώδη τοποθεσία γύρω από το αρδευτικό κανάλι όπου εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας η σορός αναζητώντας ευρήματα. Εξετάζουν το ενδεχόμενο στην περιοχή να βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο του θύματος, ακόμα και την πιθανότητα ο δράστης να ξεφορτώθηκε στο σημείο το φονικό όπλο. Ο 31χρονος είχε πάρει μαζί του τη νύχτα της εξαφάνισης την κυνηγετική του καραμπίνα, η οποία δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να είναι το όπλο που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό, ούτε το ενδεχόμενο οι δράστες να χτύπησαν με διαφορετική καραμπίνα. Τα φυσίγγια που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είναι 10βολα για αγριογούρουνα, με αποτέλεσμα τα σκάγια να προκαλέσουν τους πολλαπλούς τραυματισμούς.

«Σίγουρα κατά την άποψή μας είχε κάποιον ή κάποιους που τον βοήθησαν να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου, Κώστας Δημόπουλος, τονίζοντας πως τα στοιχεία της προανάκρισης δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος είχε συνεργούς στη δολοφονία. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο δράστης να μην ήταν ένας και συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία στον κάμπο του Ευηνοχωρίου που πιθανόν να οδηγήσουν τις έρευνες σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ανάλογα με τα ευρήματα που θα προκύψουν, ο 50χρονος αναμένεται να απαντήσει σε νέο κύκλο ερωτήσεων, καθώς με εντολή εισαγγελέα και ανακριτή αναμένεται να κληθεί εκ νέου στα δικαστήρια Μεσολογγίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο ΕΚΟ μύρισε τη σορό του Μπάμπη

«Ο σκύλος έδωσε όλες τις κινησιολογικές αντιδράσεις, τις σωματοκινητικές αντιδράσεις, και στο τέλος, εκεί που πήρε θέση και άρχισε να γαβγίζει, με ειδοποίησε, πήγα στο σημείο και είδα τη σορό», περιγράφει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, χειριστής του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης Εκο, που εντόπισε τη Δευτέρα το άψυχο σώμα του Μπάμπη Κούτσικου.

Η εθελοντική ομάδα είχε κληθεί με εισαγγελική απόφαση να συνδράμει στο πεδίο των ερευνών από το περασμένο Σάββατο, έπειτα από αίτημα της οικογένειας. Πρόκειται για έμπειρους σκύλους που συμμετείχαν και σε έρευνες στο δυστύχημα των Τεμπών. «Το μέρος δεν ήταν δύσβατο, δεν ήταν δύσκολο. Αποτελούνταν από πεδίο όπου υπήρχε βούρκος, πεδίο όπου υπήρχε στεγνό χώμα, χωματόδρομοι, αλλά σε καμία περίπτωση χαράδρες, ρέματα ή λόφοι. Μας δυσκόλεψε ο άνεμος γιατί μετέφερε την οσμή μακριά», αναφέρει ο χειριστής, περιγράφοντας το σημείο εντοπισμού της σορού.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top