ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποποιείται το δικαίωμα αυτοκινήτου μετά τη λήξη της θητείας της η Αννίτα Δημητρίου - Οι εισηγήσεις της

Αποποιείται το δικαίωμα αυτοκινήτου μετά τη λήξη της θητείας της η Αννίτα Δημητρίου - Οι εισηγήσεις της

Το κρατικό όχημα αποφάσισε να αποποιηθεί με τη λήξη της θητείας της η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Η ίδια ανακοίνωσε την απόφασή της με γραπτή δήλωση.

Αυτούσια η δήλωσή της:

Αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα ξεκινά μια συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών για τα δια βίου ωφελήματα πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και πρώην Προέδρων της Βουλής.

Έχω την προσωπική θέση ότι αυτά τα ωφελήματα δια βίου πρέπει να καταργηθούν και όλες οι ρυθμίσεις να ενταχθούν σε ένα διαφορετικό, διαφανές και ορθολογικό πλαίσιο.

Πρόκειται για μια πρακτική που ισχύει μέχρι σήμερα και η οποία θα πρέπει άμεσα και δραστικά να αναθεωρηθεί. Ως εκ τούτου, εισηγούμαι τα ακόλουθα: 

  1. Κατάργηση της δια βίου παραχώρησης κρατικού οχήματος με τη λήξη της θητείας και καθορισμός χρόνου τερματισμού. Εγώ προσωπικά το αποποιούμαι.
  2. Η παραχώρηση μέτρων ασφάλειας στους πρώην αξιωματούχους να εγκρίνεται μόνον κατόπιν σύστασης της Αστυνομίας και να εισαχθεί ρήτρα επαναξιολόγησης κάθε 5 χρόνια.
  3. Το επίδομα γραμματειακής υποστήριξης να παραχωρείται με όρους διαφάνειας ως προς τις διαδικασίες ανάθεσης εργασίας και καταβολής αμοιβών. Μεταξύ άλλων, σκοπός πρέπει να είναι η καταγραφή και ταξινόμηση του αρχείου και των πεπραγμένων της θητείας του πρώην αξιωματούχου με παράδοση του αποτελέσματος στο Κρατικό Αρχείο και η διατήρηση των ωφέλιμων για την Κύπρο διεθνών σχέσεων και επαφών.
  4. Οι αναθεωρημένες ρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν εφαρμογή για όλες και όλους τους πρώην, νυν και μελλοντικούς ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους. 

Για όλα αυτά, εν αναμονή και της έρευνας των υπηρεσιών της Βουλής για το τι ισχύει σε άλλες σύγχρονες χώρες, προτίθεμαι να καταθέσω συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

ΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ  Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top