ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Λαμβάνει μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων το 71% χρηστών διαδικτύου στην Κύπρο

Eurostat: Λαμβάνει μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων το 71% χρηστών διαδικτύου στην Κύπρο

Συνολικά 73% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ χρησιμοποίησαν έστω μια μέθοδο διαχείρισης της ασφάλειας και της πρόσβασης στα προσωπικά τους δεδομένα το 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, με την ευκαιρία της Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28 Ιανουαρίου) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το αντίστοιχο ποσοστό για την Κύπρο βρίσκεται στο 71%, λίγο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Σε επίπεδο κρατών μελών, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία και τις Κάτω Χώρες (93% και στις δύο χώρες), ακολουθούμενες από την Τσεχία (89%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (52%), τη Λετονία (55%) και τη Σλοβενία (57%).

Όσον αφορά ποια συγκεκριμένα μέτρα λάμβαναν οι χρήστες, το 2023 μόλις το 36% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ (23% στην Κύπρο) διάβασε τις πολιτικές απορρήτου πριν παρέχουν προσωπικά δεδομένα,

Το 54% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ (62% στην Κύπρο) αρνήθηκε τη χρήση προσωπικών δεδομένων για σκοπούς διαφήμισης, ενώ 51% (43% στην Κύπρο) επέλεξε να περιορίσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση στη γεωγραφική τους τοποθεσία της υπηρεσίας την οποία χρησιμοποιούσαν.

Επίσης, το 41% στην ΕΕ (44%) περιόρισε την πρόσβαση στο προφίλ ή το περιεχόμενό τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή σε ανοικτά προσβάσιμες υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων.

Όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, μόνο το 35% στην ΕΕ (25% στην Κύπρο) έλεγξε ότι η ιστοσελίδα στην οποία μοιράζονταν τα δεδομένα τους ήταν ασφαλής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισοδιακή σύλληψη: Τον τσάκωσαν με πλαστή ταυτότητα, μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία - Επιτέθηκε σε αστυνομικό

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top