Eurostat: Λαμβάνει μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων το 71% χρηστών διαδικτύου στην Κύπρο

Eurostat: Λαμβάνει μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων το 71% χρηστών διαδικτύου στην Κύπρο

Συνολικά 73% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ χρησιμοποίησαν έστω μια μέθοδο διαχείρισης της ασφάλειας και της πρόσβασης στα προσωπικά τους δεδομένα το 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, με την ευκαιρία της Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28 Ιανουαρίου) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το αντίστοιχο ποσοστό για την Κύπρο βρίσκεται στο 71%, λίγο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Σε επίπεδο κρατών μελών, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία και τις Κάτω Χώρες (93% και στις δύο χώρες), ακολουθούμενες από την Τσεχία (89%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (52%), τη Λετονία (55%) και τη Σλοβενία (57%).

Όσον αφορά ποια συγκεκριμένα μέτρα λάμβαναν οι χρήστες, το 2023 μόλις το 36% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ (23% στην Κύπρο) διάβασε τις πολιτικές απορρήτου πριν παρέχουν προσωπικά δεδομένα,

Το 54% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ (62% στην Κύπρο) αρνήθηκε τη χρήση προσωπικών δεδομένων για σκοπούς διαφήμισης, ενώ 51% (43% στην Κύπρο) επέλεξε να περιορίσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση στη γεωγραφική τους τοποθεσία της υπηρεσίας την οποία χρησιμοποιούσαν.

Επίσης, το 41% στην ΕΕ (44%) περιόρισε την πρόσβαση στο προφίλ ή το περιεχόμενό τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή σε ανοικτά προσβάσιμες υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων.

Όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, μόνο το 35% στην ΕΕ (25% στην Κύπρο) έλεγξε ότι η ιστοσελίδα στην οποία μοιράζονταν τα δεδομένα τους ήταν ασφαλής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Ο Τραμπ ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Επιβεβαιώνει ο Νετανιάχου

Live: Ο Τραμπ ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Επιβεβαιώνει ο Νετανιάχου

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά των βάσεων των ΗΠΑ σε Κατάρ με πρότερη προειδοποίηση ως αντίποινα στα πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, ενώ συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις Τελ Αβίβ και Τεχεράνης. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός, η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται σε ισχύ. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE