ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Αναμένουμε περισσότερα από Κατάρ για ομήρους που κρατούνται στη Γάζα

Νετανιάχου: Αναμένουμε περισσότερα από Κατάρ για ομήρους που κρατούνται στη Γάζα

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Κατάρ έχει «τεράστια επιρροή» επί της Χαμάς, τονίζοντας ότι ο μεσολαβητικός ρόλος της Ντόχα στις μέχρι στιγμής άκαρπες συνομιλίες για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας ελέγχεται προσεκτικά από τη διεθνή κοινότητα.

«Νομίζω ότι πρέπει να απαιτήσουμε από το Κατάρ, που φιλοξενεί τη Χαμάς - φιλοξενούν ηγέτες της Χαμάς, χρηματοδοτούν τη Χαμάς... για να επιτύχουμε την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων μας», τόνισε ο Νετανιάχου στο βρετανικό TalkTV. «Νομίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος έχει τα μάτια του πάνω στο Κατάρ».

Ερωτηθείς τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ ή άλλες παγκόσμιες δυνάμεις για το ζήτημα, ο Νετανιάχου είπε: «Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσω απευθείας μαζί τους... Δεν νομίζω ότι (το Κατάρ) είναι ένας μεσολαβητής που κρατά παθητική στάση».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top