Νετανιάχου: Αναμένουμε περισσότερα από Κατάρ για ομήρους που κρατούνται στη Γάζα

Νετανιάχου: Αναμένουμε περισσότερα από Κατάρ για ομήρους που κρατούνται στη Γάζα

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Κατάρ έχει «τεράστια επιρροή» επί της Χαμάς, τονίζοντας ότι ο μεσολαβητικός ρόλος της Ντόχα στις μέχρι στιγμής άκαρπες συνομιλίες για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας ελέγχεται προσεκτικά από τη διεθνή κοινότητα.

«Νομίζω ότι πρέπει να απαιτήσουμε από το Κατάρ, που φιλοξενεί τη Χαμάς - φιλοξενούν ηγέτες της Χαμάς, χρηματοδοτούν τη Χαμάς... για να επιτύχουμε την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων μας», τόνισε ο Νετανιάχου στο βρετανικό TalkTV. «Νομίζω ότι ολόκληρος ο κόσμος έχει τα μάτια του πάνω στο Κατάρ».

Ερωτηθείς τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ ή άλλες παγκόσμιες δυνάμεις για το ζήτημα, ο Νετανιάχου είπε: «Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μιλήσω απευθείας μαζί τους... Δεν νομίζω ότι (το Κατάρ) είναι ένας μεσολαβητής που κρατά παθητική στάση».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Το ηχηρό μήνυμα των καλπών, το «ηθικό έρισμα» του ΔΗΣΥ και το πρόωρο φάντασμα των Προεδρικών

Νίκος Αναστασιάδης: Το ηχηρό μήνυμα των καλπών, το «ηθικό έρισμα» του ΔΗΣΥ και το πρόωρο φάντασμα των Προεδρικών

Ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, έστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με παρέμβαση του στο κρατικό ραδιόφωνο, την ώρα που το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε αναβρασμό μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής.

BEST OF TOTHEMAONLINE