Α. Νεοφύτου: Η εξάρτηση από τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κριτική σκέψη

Α. Νεοφύτου: Η εξάρτηση από τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κριτική σκέψη

Η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία μπορεί να μειώσει την ικανότητα κριτικής σκέψης μαθητών και διδασκόντων, ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη συμμετοχή του σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι μελλοντικές επιπτώσεις της», η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο μελλοντικός αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και της δημόσιας διοίκησης.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα της διδασκαλίας στην εποχή της ΤΝ, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία μπορεί να μειώσει την ικανότητα κριτικής σκέψης, τόσο των μαθητών όσο και των διδασκόντων, ενώ υπογραμμίζοντας τη βαρύνουσα σημασία της κριτικής σκέψης στον τρόπο εξέλιξης διαφόρων σημαντικών ζητημάτων, τόνισε ότι το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE