LIKE ONLINE

Παράδειγμα προς μίμηση -Μαθητές σε τμήμα ρομποτικής έφτιαξαν αμαξίδιο για ανάπηρο κουτάβι

Παράδειγμα προς μίμηση -Μαθητές σε τμήμα ρομποτικής έφτιαξαν αμαξίδιο για ανάπηρο κουτάβι

Μια ευχάριστη είδηση, μέσα στη σωρεία δυσάρεστων νέων που μας κατακλύζουν καθημερινά, απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική.

Στην Αλεξάνδρεια της Λουιζιάνας, η λέσχη ρομποτικής του καθολικού σχολείου Holy Savior Menard Central High School, κατάφερε να χαρίσει μια ευκαιρία σε μια αξιοπρεπή ζωή σε ένα κουταβάκι που γεννήθηκε χωρίς τα μπροστινά του πόδια.

Το μόλις λίγων μηνών κουτάβι με το όνομα “Kanga-Roo” ή “Roo” για συντομία, έφτασε στο τοπικό καταφύγιο Heart of Louisiana Humane Society με σκοπό να υιοθετηθεί. Η αντιπρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης, Kristy Royall, δήλωσε: “Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι απευθύνθηκε σ’ εμάς καθώς είχαν ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό, μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά που δεν είχαν στειρωθεί, και έκαναν κουταβάκια, το ένα εκ των οποίων ήταν η Roo, που γεννήθηκε χωρίς μπροστινά πόδια”. Σύμφωνα με τη Royall, ειδικοί είχαν πει επανειλημμένα στο ζευγάρι ότι η Roo θα έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία καθώς δεν επρόκειτο να έχει τόσο καλή ποιότητα ζωής, αλλά οι άνθρωποι στην οργάνωση αποφάσισαν να βοηθήσουν το σκυλάκι τη στιγμή που το είδαν.


Η Royall αναζήτησε βοήθεια για τη Roo στο Facebook και, ευτυχώς, η μέντορας της ομάδας ρομποτικής του σχολείου Tonya Shepard επικοινώνησε με την οργάνωση, ενημερώνοντας ότι οι μαθητές σκόπευαν να τη βοηθήσουν. Η Shepard εξήγησε: “Ήταν το ιδανικό project για να εμπλακούν οι μαθητές μας, καθώς είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε στη ρομποτική παίρνοντας ένα πρόβλημα, βρίσκοντας μια λύση, σχεδιάζοντάς την, δοκιμάζοντάς την, όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά, μας επιτρέπει να δουλεύουμε με την κοινότητα και να κάνουμε κάτι που πραγματικά χρειάζεται”.


Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου Menard σχεδίασε και έφτιαξε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για τη Roo, χρησιμοποιώντας 3D printer και προγράμματα σχεδιασμού με τη βοήθεια των οποίων οι μαθητές μπόρεσαν να προβλέψουν πώς θα μοιάζει το αποτέλεσμα. Η Roo ήταν πολύ τυχερή, καθώς τώρα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια γεμάτη και χαρούμενη ζωή.


Σύμφωνα με τη Shepard: “Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούν να μάθουν οι μαθητές μέσα από προγράμματα ρομποτικής και τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην πραγματική ζωή. Και το να βγαίνουμε έξω και να δουλεύουμε με την κοινότητα είναι ένα από τα πράγματα που προσπαθούμε πολύ να κάνουμε”.

Η Roo θα έχει μια ζωή ανάγκη από ειδική μεταχείριση και αναπηρικά αμαξίδια προσαρμοσμένα στο εκάστοτε μέγεθός της. Τα μέλη της ομάδας ρομποτικής του σχολείου Menard δήλωσαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν να παρέχουν αμαξίδια στη Roo μέχρι να ενηλικιωθεί και να φτάσει στο τελικό της μέγεθος.

ΠΗΓΗ: Topetmou

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top