ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Πυρά στον Δήμαρχο Αραδίππου για τους εικονικούς γάμους – «Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον επαναλαμβανόμενο διασυρμό του Δήμου»

ΑΚΕΛ: Πυρά στον Δήμαρχο Αραδίππου για τους εικονικούς γάμους – «Οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον επαναλαμβανόμενο διασυρμό του Δήμου»

«Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης οφείλει να δώσει απαντήσεις για τον επαναλαμβανόμενο διασυρμό του Δήμου για το εγκληματικό κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων », αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ Αραδίππου.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι, «τo ΑΚΕΛ Αραδίππου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό τoυ σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη διεξαγωγή εικονικών γάμων στον Δήμο μας. Δυστυχώς, ο Δήμος Αραδίππου βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων, καθώς μια επιχείρηση που διοργανώθηκε από την Europol, σε συνεργασία με τις Κυπριακές αρχές, ανέδειξε ένα εγκληματικό κύκλωμα που διευκόλυνε την παράνομη μετανάστευση και διαμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω εικονικών γάμων. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, από τους 133 εικονικούς γάμους, οι 107 πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αραδίππου, σημειώνοντας δυστυχώς, ακόμα μια αρνητική πρωτιά για τον Δήμο μας»

 «Με λύπη αλλά και με αγανάκτηση, παρατηρούμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος μας βρίσκεται στο επίκεντρο ανάλογων ερευνών. Επισημαίνουμε ότι ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ως το άτομο που ηγείται του Δήμου φέρει τεράστια πολιτική και διοικητική ευθύνη. Αν και το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τόσο την κοινή γνώμη με σχετικά δημοσιεύματα από το 2016, όσο και τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ο Δήμαρχος δεν εξάσκησε τον απαραίτητο διοικητικό έλεγχο, επιτρέποντας έτσι την εκμετάλλευση της διαδικασίας τέλεσης γάμων από ένα ολόκληρο εγκληματικό κύκλωμα. Ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στους Δημότες, εξηγώντας τις πολιτικές αποφάσεις και τις διαδικασίες ελέγχου που εφάρμοσε για την προστασία του Δήμου από τέτοια κυκλώματα», προσθέτει

 «Δυστυχώς εκ τον πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος δεν αντιμετώπισε την κατάσταση με την δέουσα  προσοχή με αποτέλεσμα να διασύρεται για ακόμη μια φορά ένας ολόκληρος Δήμος. Είναι απορίας άξιο τί ωθούσε το εγκληματικό κύκλωμα να προτιμά τον Δήμο Αραδίππου για την τέλεση των εικονικών γάμων;», συνέχισε

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «αναμένουμε πειστικές απαντήσεις από τον Δήμαρχο Αραδίππου, οι ενέργειες ή οι παραλείψεις του οποίου αφήνουν τον Δήμο μας εκτεθειμένο τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top