ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΠτΔ με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ - Θα επιστρέψει σε δυο εβδομάδες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΠτΔ με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ - Θα επιστρέψει σε δυο εβδομάδες

Τη δεύτερη συνάντηση τους είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση, η κα Ολγκίν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, προσθέτοντας ότι κατά την εδώ παραμονή της είχε επαφές με την κοινωνία των πολιτών, με νέους και με γυναίκες και σημείωσε ότι θα συνεχίσει αυτές τις επαφές μέχρι και την Κυριακή όταν θα αναχωρήσει για συναντήσεις στην Άγκυρα και στην Αθήνα, προτού επιστρέψει και πάλι στην Κύπρο σε δύο βδομάδες.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η ίδια είναι πολύ ενθαρρυμένη από όσα έχει ακούσει από την κοινωνία των πολιτών, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να ενημερωθεί για τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του κόσμου.

Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου: 

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η σημερινή συνάντηση ήταν σε συνέχεια της πρώτης τους συνάντησης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τις συναντήσεις που είχε με την κοινωνία των πολιτών, να ανταλλάξουν απόψεις μέσα από έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβάλλει η κα Ολγκίν στη διαδικασία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί και αναμένουμε την επόμενη επίσκεψη της κας Ολγκίν στην Κύπρο μετά και από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα».

Ερωτηθείς ποιους θα συναντήσει στην Άγκυρα η κα Ολγκίν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό είναι κάτι που θα περιμένουμε να ανακοινωθεί από την ίδια ή τα ΗΕ».

Σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση είναι περισσότερο αισιόδοξη μετά τις επαφές της κας Ολγκίν, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτές οι πρώτες συναντήσεις ήταν οι πρώτες κατατοπιστικές συναντήσεις και για την ίδια στην Κύπρο. Θα ακολουθήσουν πολύ σημαντικές συναντήσεις και στην Αθήνα και στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες και αναμένουμε την επόμενη επίσκεψη της στην Κύπρο, όπου πλέον θα συζητηθούν και τα επόμενα βήματα σε αυτή την προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ερωτηθείς αν η κα Ολγκίν εισηγήθηκε συγκεκριμένο πλάνο για τα επόμενα βήματα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έγινε μια ανταλλαγή απόψεων μετά και τις συναντήσεις που είχε με την κοινωνία των πολιτών. Να αναμένουμε την επόμενη συνάντηση», ενώ σε άλλη ερώτηση είπε ότι σήμερα «ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε και με την κοινωνία των πολιτών, έγινε μια ανταλλαγή απόψεων σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κληθείς να πει κατά πόσο ενημέρωσε και για τη συνάντηση της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, δεδομένης της σημασίας της, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όλες οι συναντήσεις είναι ουσιαστικές σε αυτό το πλαίσιο, βεβαίως η συνάντηση που είχε με τον κ. Τατάρ είναι ουσιαστική και ήταν σημαντική εκείνη η συνάντηση, είναι σημαντικές όμως επίσης και οι συναντήσεις που θα έχει το επόμενο διάστημα στην Αθήνα, στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες».

Ερωτηθείς αν αρχίζει να διαφαίνεται κοινό έδαφος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αναμένουμε. Εμάς ο στόχος μας είναι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο, όσον το δυνατόν, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Θεωρούμε ότι αν υπάρχει η ίδια πολιτική βούληση και από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό και πολύ σύντομα, από το σημείο που έχουν διακοπεί».

Κληθείς να πει αν η κα Ολγκίν ζήτησε κάτι συγκεκριμένο από τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top