ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης: Η χώρα με το ψηλότερο και χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη – Πού βρίσκεται η Κύπρος

Προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης: Η χώρα με το ψηλότερο και χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη – Πού βρίσκεται η Κύπρος

Στο 15% έφτασε το ποσοστό των πολιτών της ΕΕ που ανέφεραν προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 14,9% των πολιτών ανέφεραν μέτρια ή σοβαρή δυσκολία.

Τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μνήμη ή στη συγκέντρωση καταγράφηκαν στη Φινλανδία (33,6%), στη Δανία (26,7%), στην Ολλανδία (26,0%), στη Σουηδία (25,2%) και στην Εσθονία (24,9%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρθηκαν στην Κύπρο (5,7%), τη Μάλτα (6,5%), την Ιρλανδία (7,3%), τη Βουλγαρία (7,9%) και την Ουγγαρία (8,0%).

Δείτε τον πίνακα:

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης είναι πιο συχνά μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας

Όταν εξετάζεται το όριο κινδύνου φτώχειας (AROP), εμφανίζονται αξιοσημείωτες ανισότητες στο ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μνήμης ή συγκέντρωσης. Μεταξύ εκείνων που δεν κινδυνεύουν, σε επίπεδο ΕΕ, το 13,9% ανέφερε τέτοιες δυσκολίες, ενώ το ποσοστό αυξήθηκε στο 19,9% για τα άτομα που κινδυνεύουν από φτώχεια.

Η διαφορά μεταξύ όσων διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας και όσων δεν διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ήταν μεγαλύτερη των 20 ποσοστιαίων μονάδων (πμ) σε ορισμένα κράτη μέλη.

Στην Κύπρο η διαφορά ήταν σημαντική στις 8,3 πμ, δηλαδή 4,6% μεταξύ των ατόμων που δεν διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας, έναντι 12,9% μεταξύ των ατόμων που διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας.

Στην Κροατία ήταν 23,9 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή 16,2% των ατόμων που δεν κινδυνεύουν από φτώχεια ανέφεραν δυσκολίες στη μνήμη ή τη συγκέντρωση, έναντι 40,1% για τα άτομα που κινδυνεύουν από φτώχεια.

Στην Εσθονία ήταν 21,2 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή 19,4% σε σύγκριση με 40,6%.

Σημαντικές διαφορές παρατηρήθηκαν επίσης στη Λετονία (16,2 π.μ.), στη Σουηδία (15,8 π.μ.) και στην Ολλανδία (14,3 π.μ.).

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίεςΕκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Στόχος η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας»

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Στόχος η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας»

«Στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να υπάρχει συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, από το λιμάνι της Λάρνακας στη Λωρίδα της Γάζας», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top