ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγιναν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Δερύνειας «Αδάμ Αδάμαντος»

Έγιναν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Δερύνειας «Αδάμ Αδάμαντος»

Έργο που φιλοδοξεί να καταστεί κέντρο γραμμάτων και πολιτισμού θεωρείται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δερύνειας, τα εγκαίνια της οποίας τελέστηκαν το βράδυ της Δευτέρας (5/2) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Η βιβλιοθήκη φέρει το όνομα ενός σπουδαίου ανθρώπου των γραμμάτων, του Αδάμ Αδάμαντου, και το κόστος της ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Πρόκειται για ανάπλαση του κτηρίου της πρώην ΣΠΕ Δερύνειας, έργο που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020) και από την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσα από την Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης των Αλιευτικών Περιοχών της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας-Αμμοχώστου. Τελώντας τα εγκαίνια, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η βιβλιοθήκη θα μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο κτήριο από άποψης τεχνολογικού εξοπλισμού, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από οργανωμένα σύνολα για σεμινάρια, διαλέξεις, παρουσιάσεις, αλλά και ως χώρος μελέτης και εργασίας. «Το έργο έχει στόχο, ανάμεσα σ’ άλλα, να δώσει ώθηση στην περιοχή για ανάπτυξη και να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για τους κατοίκους της. Θα παρέχει υποδομή για έρευνα, πνευματική καλλιέργεια, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε μια περιοχή που αναπτύσσεται μέσα σε συνθήκες, που πρέπει να παραδεχθούμε, ότι δεν είναι και οι πιο ευνοϊκές λόγω της γειτνίασης με την κατεχόμενη Αμμόχωστο», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος

της Δημοκρατίας. Στο δικό του χαιρετισμό, ο δήμαρχος Άντρος Καραγιάννης είπε ότι η Δερύνεια εμπνέεται από τη μόρφωση και τις ικανότητες του Αδάμ Αδάμαντου και προωθεί μέσω της τοπικής αρχής την εκπαίδευση και τη συνεχή επιμόρφωση των δημοτών, δημιουργώντας αυτό το πολύτιμο ευρωπαϊκό στολίδι προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στα προτερήματα και τις αξίες των κατοίκων της ακριτικής Δερύνειας, οι οποίοι, όπως είπε, είδαν έναν δικό τους άνθρωπο, τον Αδάμ Αδάμαντο, να διαπρέπει στη μόρφωση και στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Ο Αδάμ Αδάμαντος έχτιζε δρόμους, κοινωνικά παντοπωλεία και πολυκατοικίες για τους φτωχούς. Εμείς χτίζουμε, δημιουργούμε και ανακαινίζουμε παλιές υποδομές για να επιμορφώνονται οι πολίτες, σε μια περίοδο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λανθασμένα θεωρούνται οι σύγχρονες πηγές μόρφωσης. Πολιτισμός για εμάς σημαίνει να χτίζεις και να δημιουργείς κάτι ενάντια στο ρεύμα ή στην ψυχολογική κλίση των πολιτών και να βλέπεις το έργο να έχει απήχηση, αφού δεν είναι μόνο η μάθηση, αλλά και η έμπνευση που θα προσφέρει ο χώρος αυτού του υπερσύγχρονου κτηρίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα στεγάσει την Βιβλιοθήκη Δερύνειας», ανέφερε ο κ.Καραγιάννης. Το 75% του κόστους καταβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία και το 15% από τον Δήμο Δερύνειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΓεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Γεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Είχε οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο παρελθόν να ξεκινήσει διαδικασία παύσης του Γενικού Ελεγκτή και δεν το έκανε, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, την Πέμπτη κατά την δεύτερη μέρα αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημά του για παύση του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top