ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Εδώ πίστεψαν τον Χριστοδουλίδη, στον πλούσιο Νοτιοαφρικανό θείο θα κολλήσουμε;

Εδώ πίστεψαν τον Χριστοδουλίδη, στον πλούσιο Νοτιοαφρικανό θείο θα κολλήσουμε;

Αν κάποια στιγμή τον τελευταίο χρόνο νιώσατε άσχημα επειδή σας γέλασε ο Νίκος Χριστοδουλίδη και τον ψηφίσατε, σκεφτείτε ότι δύο συμπατριώτες μας δάνεισαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε έναν 32χρονο ασφαλιστή(!) που σκόπευε να αγοράσει την Ένωση Νέων Παραλιμνίου με τα 16 εκατομμύρια που θα του άφηνε κληρονομιά ο θείος του από τη Νότια Αφρική!

Σε μια ιστορία που θυμίζει κάτι ανάμεσα στο Tinder Swindler, το Inventing Anna (αμφότερα στο Netflix)και τα θρυλικά email του εξόριστου Νιγηριανού πρίγκιπα που ψάχνει κάποιον να του χαρίσει εκατομμύρια δολάρια, o δαιμόνιος 32χρονος Ελληνοκύπριος (που βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών) ξεγέλασε έναν πρώην ποδοσφαιριστή και μία δικηγόρο από τη Λεμεσό και τους απέσπασε χρηματικά ποσά ενώ παρουσιαζόταν στην ΕΝΠ ως πιθανός αγοραστής και μελλοντικός πρόεδρος(!) προσφέροντας στην ομάδα ακάλυπτες επιταγές. Το σχέδιο περιελάμβανε επίσης πλαστά παραστατικά, ανύπαρκτες διασυνδέσεις και μία αποτυχημένη ηθοποιό που την έβαλε να παραστήσει σε βιντεοκλήση την τραπεζική υπάλληλο και δεν ήξερε καν να πει τη διαδικασία που ακολουθείται για το δάνειο! Ο τύπος πήρε 36.500 από τον ποδοσφαιριστή και 10.000 από τη δικηγόρο - ίσως η μοναδική περίπτωση απάτης στα χρονικά όπου ο δικηγόρος είναι το θύμα.

Με όλο τον σεβασμό στα θύματα (ξέρω ότι συνήθως τη φράση αυτή ακολουθεί κάτι που δείχνει μάλλον το ακριβώς αντίθετο αλλά το εννοώ) αλλά ο τύπος είναι η ενσάρκωση του κυπριακού success story στη μετα-Αναστασιάδη εποχή της κουτοπόνηρης ρεμούλας με δόλωμα την εικόνα και όπλο την ανάγκη κάποιου να πιστέψει -κυριολεκτικά- σε οτιδήποτε του δώσει έστω μια αμυδρή ελπίδα. Για σκεφτείτε το. Κάποιος πείθει ακόμα και ψυλλιασμένα, μορφωμένα άτομα αλλά και οργανωμένα σύνολα πως είναι κάτι άλλο και υποσχόμενος κάτι εντελώς εξωφρενικό που κάνει μπαμ από μακριά ότι δεν υπάρχει. Σας θυμίζει κάποιον; Σάμπως αυτό ακριβώς δεν συνέβη και πέρσι τέτοιον καιρό; Μόνο που δεν την πάτησαν μόνο δύο άτομα αλλά τουλάχιστον 200.000 που μάλιστα τον φόρτωσαν και στους υπόλοιπους. Και να πεις ότι δεν φαινόταν από την αρχή που θα πάει το πράγμα...

Όπως όταν κάποιος που περιμένει μια μεγάλη κληρονομιά σου ζητάει δανεικά “μέχρι να έρθουν τα λεφτά” είναι πιο μεγάλη red flag κι από εκείνη του Πενταδάκτυλου, έτσι και όταν το... φρέσκο, καινούργιο, αυθεντικό, πρωτοποριακό, άφθαρτο και καινοτόμο ζέχνει ναφθαλίνη από μια δεκαετία στο ντουλάπι του Τέως, έπρεπε να ήταν αρκετό ώστε να βαρέσει συναγερμός (pun not intended). Όπως και στην περίπτωση του 32χρονου οι πιο κυνικοί από εσάς θα πείτε “ας πρόσεχαν, ας μην ήταν τόσο αφελείς” το ίδιο λογικά θα ισχύει και για τους ψηφοφόρους του ΝΧ που τρέχουν τώρα να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους σχεδόν σε κάθε δημοσκόπηση εκεί έξω - ακόμα κι αν τους ρωτάνε τι μάρκα μαλακτικό χρησιμοποιούν!

Γι’ αυτό σας λέω, ο 32χρονος όχι μόνο δεν πρέπει να τιμωρηθεί αλλά να στρατολογηθεί από την κυβέρνηση για να διαχειρίζεται τις αλλεπάλληλες κρίσεις της. Κάποιος που αποσπά χρήματα από αγνώστους επικαλούμενος... κληρονομιά από εκατομμυριούχο Νοτιοαφρικανό θείο, δεν θα μπορεί να πείσει ότι η επόμενη κυβερνητική γκάφα είναι στην πραγματικότητα επίτευγμα; Ο Πρόεδρος μόλις βρήκε τον ίσως πολυτιμότερο συνεργάτη του. Όσο για τις νομικές περιπέτειες που σίγουρα θα αντιμετωπίσει ο 32χρονος, ο Πρόεδρος μπορεί κάλλιστα να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να παύσει τη διαδικασία.

Αυτός κι αν είναι λόγος δημοσίου συμφέροντος.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top