ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: «Έτοιμο το ΑΚΕΛ να στείλει προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας»

Στεφάνου: «Έτοιμο το ΑΚΕΛ να στείλει προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας»

Την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να αποστείλει τις απόψεις και τις προτάσεις του για τη δημόσια υγεία και το ΓεΣΥ στο Υπουργείο Υγείας εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό, στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Bουλευτές του κόμματος που είναι μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με αυτήν τη συνάντηση εγκαινιάστηκε μια σειρά επαφών του Υπουργού Υγείας με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, έκανε λόγο για μια πολύ ενδιαφέρουσα και περιεκτική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Όπως είπε, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, όπως η ανάγκη να οχυρωθεί το ΓεΣΥ, ο χαρακτήρας του, η αρχιτεκτονική του, η φιλοσοφία του. «Το ΓεΣΥ πρέπει να παρέχει καθολική, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας σε όλους τους δικαιούχους», υπέδειξε.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι το ΓεΣΥ αποτελεί «μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις που έχουν γίνει στην Κύπρο, στην οποία το ΑΚΕΛ έχει βάλει πλάτη συνεχίζει και έχει την πολιτική βούληση να βάζει πλάτη, φτάνει το σύστημα να αναπτυχθεί περαιτέρω, να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο οι υπηρεσίες που παρέχει, να καλυφθούν τα όποια κενά, να διορθωθούν τα όποια προβλήματα, στρεβλώσεις και καταχρήσεις».

O ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι συζητήθηκαν πολλά ζητήματα, όπως η ανάγκη της περαιτέρω στήριξης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και η επιμήκυνση της περιόδου της οικονομικής στήριξής τους, η οποία ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο. Ακόμη, επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν όλα τα απαραίτητα για τη στήριξη των νοσηλευτηρίων από τον ΟΚΥπΥ.

Ο κ. Στεφάνου, σημείωσε ότι αντάλλαξε απόψεις για πολλά ζητήματα με τον Υπουργό Υγείας, με τον οποίο συμφώνησε – όπως είπε - ότι θα παραμείνουν σε επαφή. Επιπλέον, εξέφρασε την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να αποστείλει τις απόψεις και τις προτάσεις του για τη δημόσια υγεία και το ΓεΣΥ, τονίζοντας πως «ανεξαρτήτως του ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται στην αντιπολίτευση, το θέμα της υγείας είναι εξαιρετικής σημασίας».

«Θέλουμε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας να συμβάλουμε έτσι ώστε η δημόσια υγεία να είναι σε ένα τέτοιο επίπεδο για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι και να υπηρετείται η κοινωνία και η χώρα μας», ανέφερε καταληκτικά ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τον Υπουργό Υγείας προς όφελος της δημόσιας υγείας, της κοινωνίας και της Κύπρου.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, έκανε λόγο για μια ενημερωτική συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν περαιτέρω αρκετά φλέγοντα θέματα και εκκρεμότητες, όπως το ΓεΣΥ, ο ΟΚΥπΥ και κάποια εκκρεμούντα νομοσχέδια που πρέπει να προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι μέσω της συνεργασίας θα βρεθούν οι λύσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς στα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στον χώρο της υγείας.

«Θα είμαστε σε επαφή έτσι ώστε να προχωρήσουμε με όλες τις εκκρεμότητες», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

ΠτΔ για Κυπριακό: Στο περίμενε για επάνοδο Ολγκίν - Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για συνάντηση με Ερντογάν

Σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια έργων στην Πέγεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top