ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Με θετική διάθεση οδεύει στις εσωκομματικές για το Ευρωψηφοδέλτιο

ΔΗΣΥ: Με θετική διάθεση οδεύει στις εσωκομματικές για το Ευρωψηφοδέλτιο

Ηρεμία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον ΔΗΣΥ, με τους «μνηστήρες» που θα αποτελέσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος, να έχουν επιδοθεί σε προεκλογική κούρσα για να κερδίσουν τη στήριξη των μελών του πολιτικού γραφείου. Οι επτά υποψήφιοι οι οποίοι διεκδικούν τις τέσσερις εναπομείναντες θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις ευρωεκλογές είναι: Μάριος Πελεκάνος, Κυριάκος Χατζηγιάννης, Λουκάς Φουρλάς, Χρήστος Αγγελίδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Μιχάλης Χατζηπαντέλα και Ονισήφορος Ιορδάνους.

Ελένη Σταύρου και Χριστιάνα Ξενοφώντος, έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο λόγω ποσόστωσης που υπάρχει στο κόμμα για γυναίκες, αλλά και για νέους κάτω των 35.

Ως γνωστό, η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου αποφάσισε να μην ορίσει αριστίνδην υποψήφιο και αυτό έχει να κάνει με τα πρόσωπα τα οποία διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο, τα οποία και γνωστά είναι και αρκετά ανταγωνιστικά. Στις κάλπες που θα στηθούν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, θα κληθούν να ψηφίσουν τα μέλη του πολιτικού γραφείου του κόμματος, ενώ ο ΔΗΣΥ θα είναι το δεύτερο κόμμα που θα εισέλθει και επίσημα στην κούρσα των ευρωεκλογών μετά το ΑΚΕΛ, με τους υποψήφιους πλέον ευρωβουλευτές, να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους, μέχρι τον Ιούνιο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι εν δυνάμει υποψήφιοι του κόμματος, είχαν ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία εδώ και καιρό, με επισκέψεις σε όλες τις επαρχίες, με στόχο να ακούσουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών.

Ο ΔΗΣΥ ευελπιστεί να διατηρήσει τις δύο έδρες στο ευρωκοινοβούλιο έχοντας στη «φαρέτρα» του, υποψήφιους οι οποίοι είναι γνωστοί στην ευρύτερη κοινωνία με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία δυναμική στο κόμμα.

Το τρίτο κόμμα που θα μπει και επίσημα στην κούρσα των ευρωεκλογών θα είναι η ΕΔΕΚ,  η οποία θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων την Κυριακή. Ανδρέας Αποστόλου, Ηλίας Μυριάνθους, Μάριος Χαννίδης και Βίβιαν Κανάρη είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλεκτοί του Μαρίνου Σιζόπουλου, που θα τρέξουν στην κούρσα των εκλογών, ενώ τις τελευταίες ώρες ακούγεται και το όνομα της Παντελίτσας Γιόκκα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top