ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο Τ/Κ δικηγόρος - Απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες

Αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο Τ/Κ δικηγόρος - Απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε από το δικαστήριο ο Τουρκοκύπριος δικηγόρος Ακάν Κιουρσάτ μέχρι την ακρόαση της υπόθεσής του, που θα γίνει στις 29 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί.

Ο Κιουρσάτ είχε εκδοθεί από τις ιταλικές Αρχές στην Κύπρο, όπου αφίχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ως ύποπτος για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα και οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Το Δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος αφού δώσει ως εγγύηση €10.000 μετρητά και €65.000 με δύο τραπεζικές επιταγές από κυπριακές τράπεζες. Επίσης θα παρουσιάζεται κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα στον αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου μεταξύ 6-9 το απόγευμα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

O Κιουρσάτ έφτασε στην αίθουσα του δικαστηρίου στις 11.35 π.μ., συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης Ρίκκο Μαππουρίδη.

Στην τοποθέτησή του ενώπιον δικαστηρίου ο κ. Μαππουρίδης, είπε ότι εφόσον κριθεί απαραίτητη η ανάγνωση του κατηγορητηρίου προς τον πελάτη του, το οποίο σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή περιλαμβάνει 20 κατηγορίες, αυτός θα δηλώσει μη παραδοχή.

Επ’ αυτού, ο κατηγορούμενος επιβεβαίωσε πως πληροφορήθηκε για το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου με τη βοήθεια μεταφράστριας.

Εν συνεχεία, ο κ. Μαππουρίδης ζήτησε όπως η χρηματική εγγύηση κατατεθεί από τη σύζυγο του κατηγορουμένου και η τραπεζική εγγύηση από δύο διαφορετικές τράπεζες της Κύπρου. Το δικαστήριο συμφώνησε όπως η εγγύηση σε μετρητά κατατεθεί από τον ίδιο προσωπικά και η τραπεζική εγγύηση με δύο επιταγές 50 και 15 χιλιάδων από τις Τράπεζα Κύπρου και Astrobank αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιουρσάτ συνελήφθη στη Ρώμη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βάσει εντάλματος σύλληψης του 2007, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου συναίνεσε στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κλεπίνη στην επαρχία Κερύνειας.

Με βάσει εκείνο το ένταλμα σύλληψης, καταζητούνταν ακόμη ο Βρετανός Γκάρι Ρομπ, ο Τ/κ εργολάβος Τουντζέλ Ταχίρ Σοϊκάν και ο Τ/κ μηχανικός Κουτσάλ Τοκατλίογλου, οι οποίοι είχαν σχέση με την εταιρεία AGA Developments, η οποία εκμεταλλεύτηκε ε/κ γη στην Κλεπίνη, πάνω στην οποία θα χτίζονταν επαύλεις που άρχισαν να πωλούνται σε Βρετανούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top