ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Αξιολογούνται τα μέτρα στήριξης - Ανακοινώσεις τέλος Φεβρουαρίου

ΥΠΟΙΚ: Αξιολογούνται τα μέτρα στήριξης - Ανακοινώσεις τέλος Φεβρουαρίου

Η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη δεν θα αφήσει χωρίς προστασία και αρωγή τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας και τα μεσαία στρώματα, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, σημειώνοντας ότι αξιολογούνται τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης και θα γίνουν ανακοινώσεις πριν την λήξη τους, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Κεραυνός κλήθηκε να σχολιάσει τις ανησυχίες των πολιτών από τις αυξήσεις των τιμών και το ενδεχόμενο αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος, λέγοντας πως «είναι γεγονός ότι είμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω των απειλών, των γεωπολιτικών εξελίξεων κλπ».

«Η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη δεν θα αφήσει χωρίς προστασία και αρωγή τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας και τα μεσαία στρώματα. Αυτό το επιβεβαιώνω και ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών εξετάζουμε και αξιολογούμε τα υφιστάμενα μέτρα και την κατάλληλη στιγμή θα δούμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιδότηση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, ώστε να μην προχωρήσει σε αυξήσεις, ο Υπουργός Οικονομικών υπέδειξε πως «και αυτό το θέμα είναι μέσα στα μέτρα τα οποία μελετούμε και αξιολογούμε».

Την ίδια ώρα σημείωσε πως, ενώ οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έχουν μια καθοδική τάση, αυτήν την περίοδο, «σταθμίζουμε και το γεγονός ότι, όπως είναι οι υποδομές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, δημιουργούνται κάποιες στρεβλώσεις που, παρά το ότι μειώνονται οι πρώτες ύλες, έχουμε μια άνοδο των τιμών και αυτό δεν μας διαφεύγει».

«Ο κόσμος θα ακούσει (τα μέτρα) την ώρα που θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι», είπε ο κ.Κεραυνός, υπενθυμίζοντας πως τέλος του μήνα λήγουν τα υφιστάμενα μέτρα, «οπόταν έχουμε μπροστά μας κάποιες μέρες για να ολοκληρώσουμε την μελέτη και να ανακοινώσουμε».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top