Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πλέον "πολύ σίγουρο" ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί ενώπιον μιας «ήπιας προσγείωσης», τόνισε τη Δευτέρα η Γενική Διευθύντριά του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του έτους.

"Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτή την ήπια προσγείωση που ονειρευόμαστε", δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα στο πλαίσιο μιας Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε: "Περιμένω να δω, από τα μέσα του έτους, τα επιτόκια να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που ο πληθωρισμός έχει πάει το τελευταίο έτος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE