Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πλέον "πολύ σίγουρο" ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί ενώπιον μιας «ήπιας προσγείωσης», τόνισε τη Δευτέρα η Γενική Διευθύντριά του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του έτους.

"Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτή την ήπια προσγείωση που ονειρευόμαστε", δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα στο πλαίσιο μιας Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε: "Περιμένω να δω, από τα μέσα του έτους, τα επιτόκια να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που ο πληθωρισμός έχει πάει το τελευταίο έτος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.