Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πλέον "πολύ σίγουρο" ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί ενώπιον μιας «ήπιας προσγείωσης», τόνισε τη Δευτέρα η Γενική Διευθύντριά του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του έτους.

"Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτή την ήπια προσγείωση που ονειρευόμαστε", δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα στο πλαίσιο μιας Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε: "Περιμένω να δω, από τα μέσα του έτους, τα επιτόκια να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που ο πληθωρισμός έχει πάει το τελευταίο έτος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: 22χρονος διασωληνωμένος μετά από ανατροπή μοτοσικλέτας – Τραυματίστηκε και 21χρονη

Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: 22χρονος διασωληνωμένος μετά από ανατροπή μοτοσικλέτας – Τραυματίστηκε και 21χρονη

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον δρόμο Λατσιού – Λουτρών της Αφροδίτης, με αποτέλεσμα δύο νεαρά άτομα ηλικίας 22 και 21 ετών να μεταφερθούν τραυματισμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE