Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πλέον "πολύ σίγουρο" ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί ενώπιον μιας «ήπιας προσγείωσης», τόνισε τη Δευτέρα η Γενική Διευθύντριά του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του έτους.

"Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτή την ήπια προσγείωση που ονειρευόμαστε", δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα στο πλαίσιο μιας Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε: "Περιμένω να δω, από τα μέσα του έτους, τα επιτόκια να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που ο πληθωρισμός έχει πάει το τελευταίο έτος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έφθασε στο Καζακστάν για επίσημη επίσκεψη - Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Δείτε φωτογραφίες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έφθασε στο Καζακστάν για επίσημη επίσκεψη - Τον υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε σήμερα Τρίτη 2/6 αργά το απόγευμα στην Αστάνα, του Καζακστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη του, την πρώτη που Κύπριου Προέδρου στο Καζακστάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE