Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Σίγουρο το ΔΝΤ για "ήπια προσγείωση" παγκόσμιας οικονομίας λέει η Γκεοργκίεβα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι πλέον "πολύ σίγουρο" ότι η παγκόσμια οικονομία θα βρεθεί ενώπιον μιας «ήπιας προσγείωσης», τόνισε τη Δευτέρα η Γενική Διευθύντριά του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του έτους.

"Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η παγκόσμια οικονομία είναι τώρα έτοιμη για αυτή την ήπια προσγείωση που ονειρευόμαστε", δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα στο πλαίσιο μιας Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

Σχετικά με την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε κορυφαίες οικονομίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε: "Περιμένω να δω, από τα μέσα του έτους, τα επιτόκια να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση που ο πληθωρισμός έχει πάει το τελευταίο έτος".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«ΔΗΣΑΚΕΛ» και 2028: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαράζει από τώρα το γήπεδο για τις προεδρικές εκλογές

«ΔΗΣΑΚΕΛ» και 2028: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαράζει από τώρα το γήπεδο για τις προεδρικές εκλογές

Οι διορισμοί στους ημικρατικούς, άνοιξαν έναν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για πρώτη φορά, έβαλε στο λεξιλόγιό του, τον όρο «ΔΗΣΑΚΕΛ», στέλνοντας μήνυμα όχι μόνο προς την αντιπολίτευση, αλλά και προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ που τον στήριξαν το 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE