ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Δημαρχείο Γερμασόγειας ο ΥΠΕΣ, ενημερώνεται για κατάσταση - Επί ποδός η Πυροσβεστική

Στο Δημαρχείο Γερμασόγειας ο ΥΠΕΣ, ενημερώνεται για κατάσταση - Επί ποδός η Πυροσβεστική

Στο δημαρχείο Γερμασόγειας βρίσκεται από τις 9.30 ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ενημερώνεται από τον έπαρχο Λεμεσού και τον Δήμαρχο για τις ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την περιοχή.

Ο Υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί στη συνέχεια τις πληγείσες περιοχές.

Μετά τη σύσκεψη, ο δήμαρχος Γερμασόγειας ερωτήθηκε αν υπάρχουν άνθρωποι που να μην μπορούν να μείνουν σήμερα στα σπίτια τους και απάντησε πως «υπάρχουν 5-6 άτομα και προσπαθούν οι ίδιοι να τα καταφέρουν να μείνουν κάπου. Αν δεν είναι εφικτό θα βρούμε λύση».

Επί ποδός η Πυροσβεστική προς αποκατάσταση των ζημιών στη Λεμεσό

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, παρεμβαίνοντας στις περιοχές της Λεμεσού που επλήγησαν από ανεμοστρόβιλο, εκεί που υπάρχει άμεση ανάγκη, αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, καλώντας ταυτόχρονα του πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή κατά τις διακινήσεις τους επειδή ελλοχεύουν κίνδυνοι από πιθανά ηλεκτρικά καλώδια ή ευτελή υλικά.

Στην ανάρτηση του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Κεττής αναφέρει ότι στο παραλιακό μέτωπο Λεμεσού - Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου που πλήγηκε από ανεμοστρόβιλο προκλήθηκαν αρκετές ζημιές σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία, όπως σε κεραμίδια και βυτία νερού από στέγες οικιών, ενώ μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, μετακινήσεις πινακίδων και οικοδομικών υλικών, πτώσεις πασσάλων της Α.Η.Κ. και μετακινήσεις ευτελών υλικών.

Προσθέτει ότι οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού ανταποκρίθηκαν με τρία συνεργεία κυρίως για μετακίνηση υλικών από δημόσιους δρόμους.

«Βρισκόμασταν σε επαφή με Αστυνομία για να παρέμβουμε εκεί όπου υπήρχε άμεση ανάγκη», συνεχίζει αναφέροντας περαιτέρω ότι «συνεργεία των Δήμων Λεμεσού - Γερμασόγειας και συνεργεία της Α.Η.Κ. και Πολιτικής Άμυνας αναλαμβάνουν δράση για τα περαιτέρω».

«Θερμή παράκληση με τη σημερινή διακίνηση του κόσμου να είναι προσεκτικό κύριως στις μετακινήσεις του από πιθανά ηλεκτρικά καλώδια ή ευτελή υλικά που πιθανόν να προκαλέσουν ζημίες σε ανθρώπινες ζωές. Σε περίπτωση εντοπισμού να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές», συνεχίζει ο κ. Κεττής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top