ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Απανωτά «όχι» για τη δημαρχία της Λάρνακας - Ο αυτοεγκλωβισμός της ηγεσίας - Ζητείται «Ιφιγένεια»

ΔΗΣΥ: Απανωτά «όχι» για τη δημαρχία της Λάρνακας - Ο αυτοεγκλωβισμός της ηγεσίας - Ζητείται «Ιφιγένεια»

Σε φιάσκο τείνει να εξελιχθεί για την ηγεσία του ΔΗΣΥ το θέμα εξεύρεσης υποψήφιου Δημάρχου στη Λάρνακα. Παρά τις έντονες πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ώρες σε τοπικά στελέχη του κόμματος, κανένα από αυτά (τα στελέχη) δεν αναλαμβάνει ένα τέτοιο βάρος, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι η μάχη θα είναι χαμένη, απέναντι στον Ανδρέα Βύρα.

Τις τελευταίες ώρες ακουγόταν το όνομα του Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Ταουξή, ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε το χρίσμα του υποψήφιου για τη δημαρχία της Λάρνακας. Ούτε και η συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, έβγαλε "άσπρο καπνό", με την ηγεσία να δίνει περιθώριο, μέχρι την Κυριακή.

Ψήφος κατά βούληση

Στην Πινδάρου επανέρχεται το αρχικό σενάριο για ψήφο κατά βούληση. Αυτό δηλαδή στο οποίο επέμεναν τα τοπικά στελέχη του κόμματος στη Λάρνακα, αλλά η ηγεσία δεν ήθελε να ακούσει, με αποτέλεσμα να αυτοεγκλωβιστεί σε μία δύσκολη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Είναι γνωστό, ότι η Επαρχιακή Επιτροπή του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα εδώ και αρκετούς μήνες έστελνε το μήνυμα πως με την ψήφο κατά βούληση, το κόμμα μόνο οφέλη θα είχε και αυτό γιατί για 6 1/2 χρόνια όπου ο Ανδρέας Βύρας κρατά τα ηνία της πόλης, δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και της ομάδας του ΔΗΣΥ στο δημοτικό συμβούλιο, με τα στελέχη της επαρχιακής επιτροπής να αναφέρονται στην "αγαστή συνεργασία" με τον Ανδρέα Βύρα.

Το σκεπτικό της επαρχιακής επιτροπής για "ψήφο κατά βούληση" ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο, ο ΔΗΣΥ θα έπαιρνε τα εύσημα για την υπέρβασή του, σε μία χρονική στιγμή, όπου εξακολουθεί να εδραιώνεται η εσωστρέφεια, ενώ από την άλλη, με αυτή την απόφαση  θα απέτρεπαν τους ψηφοφόρους του κόμματος που έχουν απομακρυνθεί, να επιλέξουν τον υποψήφιο του ΕΛΑΜ για τη δημαρχία της Λάρνακας.

Άλλωστε η πρόθεση του ΕΛΑΜ να κατέλθει με δικό του υποψήφιο στην Λάρνακα ήταν γνωστή εδώ και αρκετούς μήνες, με την Πινδάρου να "κλείνει τα μάτια".

Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές, με την ηγεσία του ΔΗΣΥ να ψάχνει ουσιαστικά την "Ιφιγένεια" για να σωθεί το γόητρο του κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Επίθεση Ιράν: Τα σενάρια για την αντίδραση του Ισραήλ - Υπέρ των αντιποίνων μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Παγκόσμια ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η μεγάλη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναχαιτίστηκε από τον «σιδερένιο θόλο», με τη συνδρομή αμερικανικών, βρετανικών και γαλλικών μαχητικών, καθώς και την αεράμυνα της Ιορδανίας, όμως τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην αντίδραση του Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top