ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ vs Γεν. Εισαγγελέας: «Έμμεση απειλή εναντίον των δημοσιογράφων» - «Λανθασμένα μηνύματα που θυμίζουν άλλες εποχές»

ΑΚΕΛ vs Γεν. Εισαγγελέας:  «Έμμεση απειλή εναντίον των δημοσιογράφων» - «Λανθασμένα μηνύματα που θυμίζουν άλλες εποχές»

Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα και τις απειλές εναντίον των δημοσιογράφων, έδωσε το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αριστεράς, υπεραμύνθηκε το λειτούργημα που επιτελεί ο δημοσιογραφικός κόσμος και επιτέθηκε στον Γιώργο Σαββίδη, για τις ατυχείς -μάλλον- δηλώσεις του που προκάλεσαν «τσουνάμι» αντιδράσεων από όλο το δημοκρατικό τόξο.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη χθες σε δηλώσεις αναφορικά με τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από δημοσιογράφους σημειώνοντας ότι η οποιαδήποτε μετάδοση, αναμετάδοση, περιγραφή και αναφορά σε τέτοια έγγραφα είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση επτά ετών.

Θεωρούμε ότι τέτοιες δηλώσεις συνιστούν έμμεση απειλή εναντίον των δημοσιογράφων των οποίων η δουλειά δεν είναι απλώς η αναμετάδοση πληροφοριών και δηλώσεων, αλλά η έρευνα και η αποκάλυψη. Ταυτόχρονα τέτοιες δηλώσεις στέλνουν μήνυμα κάλυψης, αφού όσοι επιδιώκουν την  συγκάλυψη σε διάφορες υποθέσεις θα μπορούν απλώς να χαρακτηρίζουν σχετικά έγγραφα ως εμπιστευτικά.

Οι θεσμοί και οι αρχές οφείλουν να προάγουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και να ενισχύουν με κάθε τρόπο την ελευθεροτυπία και όχι να τρομοκρατούν τον δημοσιογραφικό κόσμο δίνοντας λανθασμένα μηνύματα που θυμίζουν άλλες εποχές».

Θυμίζουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Οποιοσδήποτε, περιέρχεται στα χέρια του απόρρητο διαβαθμισμένο έγγραφο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξασκήσει προσωπική κρίση για το αν κατά την γνώμη του είναι ή δεν είναι απόρρητο και η οποιαδήποτε μετάδοση, αναμετάδοση, περιγραφή ή αναφορά σε απόρρητο διαβαθμισμένο περιεχόμενο είναι ποινικό αδίκημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση επτά ετών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top