ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Μικροί, σκόρπιοι Νομικισμοί

Μικροί, σκόρπιοι Νομικισμοί

Αντί άρθρου, πειραματίζομαι σήμερα με μικρές σκόρπιες σκέψεις για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Πείτε μου τη γνώμη σας για το νέο αυτό φορμάτ στα σχόλια

Η Ελλάδα είναι από την Πέμπτη το 16ο κράτος στην Ευρώπη, το 37ο στον κόσμο και το πρώτο Ορθόδοξο που αναγνωρίζει πολιτικό γάμο και τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια  Μια χώρα είχαμε κι εμείς χειρότερη ή τα ίδια σκατά με εμάς κι αυτή άρχισε να χαλάει την πιάτσα.

Τουλάχιστον θα σταματήσει ο δικός μας ακροδεξιός συρφετός να μας πρήζει τα παπάρια με τη μαμά πατρίδα. Αποκλείεται να θέλουν Ένωση μ’ αυτήν την Ελλάδα.

“Να απορρίψουμε τις υπερβολές και τα παράλογα της woke κουλτούρας που έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί την έννοια των φύλων και της οικογένειας και η οποία επιχειρεί να φιμώσει την ελευθερία στο όνομα της ελευθερίας. Εάν η κεντροδεξιά δεν ξυπνήσει από τον λήθαργο της και δεν αποβάλει τα δεσμά που η ίδια έχει επιβάλλει στον εαυτό της, τότε φοβάμαι πως έρχονται δύσκολες μέρες για τη δημοκρατία” είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή πριν την ψηφοφορία για το επίμαχο νομοσχέδιο. Καταλαβαίνεις ότι έχεις πιάσει πάτο όταν quotάρεις Χάρη Γεωργιάδη σε μια περίοδο που ακόμα και το σεκιούριτι της Πινδάρου του ζητάει κάθε φορά ταυτότητα.

Αλλά έτσι είναι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει ιστορία ενώ ο Σαμαράς καταλήγει στο χρονοντούλαπό της. Μαζί με τον Χαρούλη μας που έγινε, άθελά του είναι η αλήθεια, το δεύτερο πρόσωπο από Κύπρο που πήδηξε ο Αντώνης.

Βλέποντας τον παραλήρημα Σαμαρά και πριν από λίγο καιρό τα meltdowns του Νταλάρα, είναι ιδέα μου αλλά οι πρώην της Αννούλας έχουν κακογεράσει απελπιστικά σε αντίθεση με τη δικιά μας που περνάει δεύτερη εφηβεία;

Να πω την αλήθεια, μόλις διάβασα ότι ο Σαμαράς επικαλέστηκε τα λόγια του Χάρη αναρωτήθηκα “είπε όντως ο Γεωργιάδης τέτοιες μαλακίες;”. Ανέτρεξα λοιπόν στη συνέντευξή του τελευταίου στον Φιλελεύθερο (που δεν είχα υπόψη μου γιατί ποιος διαβάζει συνεντεύξεις του Χάρη το 2024;) και μαντέψτε, όντως τις είπε!

Διαβάζοντας το πλήρες απόσπασμα γίνεται κατανοητό ότι ο πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ (το μόνο πράγμα χειρότερο από αυτό είναι ο νυν) ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς. Όχι βέβαια από την άποψη των τρομακτικών επιπτώσεων της κανονικοποίησης του φασισμού πάνω σε μια δημοκρατική κοινωνία αλλά με την έννοια και έγνοια της ταυτόχρονης αποδυνάμωσης της δεξιάς προς όφελος της ακροδεξιάς. Βασικά ζητάει από τη νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ να ξεχάσει τις woke υπερβολές τύπου ανθρώπινα δικαιώματα, μειονότητες, ευάλωτες ομάδες, ισότητα, ελευθερία επιλογής, ταυτότητα φύλου, gay γάμοι και άλλα τέτοια “κομμουνιστικά” που θέτουν σε κίνδυνο το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια και στέλνουν τους παραδοσιακούς δεξιούς (διάβαζε Γριβικούς) στην αγκαλιά του ΕΛΑΜ.

Δηλαδή τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και μέρος του πολιτισμένου πλανήτη επαινούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προοδευτική, αληθινά κεντροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας, ο Χαρούλης θέλει ο ΔΗΣΥ να κινηθεί δεξιότερα θυσιάζοντας τα -ασήμαντα γι’ αυτόν- ανθρώπινα δικαιώματα για να μην έχει απώλειες προς το ΕΛΑΜ. Αυτή είναι η πραγματική του ανησυχία και όχι τα κροκοδείλια δάκρυα για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Φήμες λένε πως το πορτρέτο του Γλαύκου Κληρίδη που κοσμεί το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του, και του οποίου προεδρεύει ο Χάρης, είναι μονίμως σε στάση facepalm.

Γέτι. Bigfoot. Τέρας του Λόχνες. Τσουπακάμπρα. Στον κατάλογο με τα μυθικά πλάσματα που κάποιος ορκίζεται ότι έχει δει αλλά δεν υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις για την ύπαρξή τους, προσθέστε και τον Υποψήφιο ΔΗΣΥ για Δήμο Λάρνακας.

Στο τέλος θα δείτε θα αναγκαστεί η Αννίτα να κατέβει η ίδια. Και να νικήσει. Θα γίνει η πρώτη πρόεδρος ΔΗΣΥ, Πρόεδρος Βουλής και Δήμαρχος Λάρνακας που θα στρατολογήσει σωσίες σαν τον Σαντάμ για να τα προλαβαίνει όλα. Και πάλι δεν θα φτάσει τον αριθμό εκδηλώσεων όπου παρίσταται ο Χριστοδουλίδης.

Καταλαβαίνεις το μέγεθος της απελπισίας που διέπει τον ΔΗΣΥ όταν επιστρατεύεται ο Τέως για να μεταπειστεί ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος Κυριάκος Πελεκάνος. Φαντάζομαι λόγω της εξαιρετικής δουλειάς που έκανε ο Νίκος Αναστασιάδης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε ό,τι αφορά την ενότητα του κόμματος, σωστά;

Μάριος Πελεκάνος. Προσπάθησε να πιάσει περισσότερα ψάρια απ’ όσα έπρεπε, κατέληξε να τον κλαίνε οι ρέγκες.

Αυστραλέζα η επικεφαλής της έρευνας της Αρχής κατά της Διαφθοράς σε βάρος του Νίκου Αναστασιάδη. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι η όλη υπόθεση του γύρισε μπούμερανγκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top