ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» ΕΔΕΚ σε Ολγκίν: «Να εντρυφήσει στην ιστορία και θα δει ποιος ευθύνεται»

«Καρφιά» ΕΔΕΚ σε Ολγκίν: «Να εντρυφήσει στην ιστορία και θα δει ποιος ευθύνεται»

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα (17/2) η ΕΔΕΚ με αφορμή τις δηλώσεις της προσωπικής απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μετά την πρώτη της επίσκεψη στο νησί.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση «καλούμε επίσης την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ να εντρυφήσει στην ιστορία του Κυπριακού, από το πραξικόπημα των ηγετών της τ/κ πλευράς κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1964, μέχρι την τουρκική εισβολή το 1974, τις δολοφονίες, τους βιασμούς, τους εξανδραποδισμούς και την παραμονή από τότε στην κατεχόμενη Κύπρο μεγάλης τουρκικής στρατιωτικής δύναμης με επιθετική διάταξη και θα αποκτήσει αντίληψη για το ποιος ευθύνεται για την «έλλειψη εμπιστοσύνης».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η «πολυπλοκότητα» του Κυπριακού, την οποία η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι κατανόησε στην πρώτη επίσκεψη της στην Κύπρο, προέκυψε από τότε που εγκαταλείφθηκε η σωστή βάση του, ως προβλήματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής, εθνοκάθαρσης, εποικισμού και γενικά παραβίασης όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου.
Συνιστούμε στην κυρία Ολγκίν, ως αξιωματούχος πλέον του ΟΗΕ, να εξετάσει το Κυπριακό ως παραβίαση όλων αυτών που πρεσβεύει ο ΟΗΕ και είμαστε βέβαιοι ότι η «πολυπλοκότητα» θα αμβλυνθεί σε μεγάλο βαθμό, ειδικά εάν ο ΟΗΕ επιληφθεί κατά προτεραιότητα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού, που αποτελεί την πιο χαρακτηριστική περίπτωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου.

Καλούμε επίσης την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ να εντρυφήσει στην ιστορία του Κυπριακού, από το πραξικόπημα των ηγετών της τ/κ πλευράς κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1964, μέχρι την τουρκική εισβολή το 1974, τις δολοφονίες, τους βιασμούς, τους εξανδραποδισμούς και την παραμονή από τότε στην κατεχόμενη Κύπρο μεγάλης τουρκικής στρατιωτικής δύναμης με επιθετική διάταξη και θα αποκτήσει αντίληψη για το ποιος ευθύνεται για την «έλλειψη εμπιστοσύνης».

Για μας, απέναντι μας είναι η Τουρκία και όχι οι τουρκοκύπριοι, αν και δυστυχώς η Τουρκία έχει ελέγξει με διάφορους τρόπους αρκετούς τουρκοκύπριους, ενώ έχει καταπνίξει τις τουρκοκυπριακές φωνές που γνήσια θέλουν δημοκρατική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top