Απόπειρα των Χούθι να χτυπήσουν πλοίο με ελληνική σημαία στον κόλπο της Υεμένης

Απόπειρα των Χούθι να χτυπήσουν πλοίο με ελληνική σημαία στον κόλπο της Υεμένης

Να χτυπήσουν πλοίο με ελληνική σημαία επιχείρησαν οι Χούθι ανατολικά του Άντεν της Υεμένης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλοίο είναι το Sea Champion το οποίο είναι bulk carrier με σιτηρά που έκανε το δρομολόγιο από Αργεντινή προς Αντέν.

Συνολικά σε αυτό βρίσκονταν 23 μέλη του πληρώματος εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες. Όλοι καλά στην υγεία τους ενώ το πλοίο δεν χτυπήθηκε.

Οι Χούθι έκανα δύο απόπειρες να καταλάβουν το πλοίο φτάνοντας μάλιστα 15 μέτρα από το πλοίο, από το οποίο έχει σπάσει μόνο ένα τζάμι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE