ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σωρεία καταγγελιών σε λεωφορεία και φορτηγά από Αστυνομία - Καταγγέλθηκαν 121 παραβάσεις σε 12 ώρες

Σωρεία καταγγελιών σε λεωφορεία και φορτηγά από Αστυνομία - Καταγγέλθηκαν 121 παραβάσεις σε 12 ώρες

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης και ελέγχων για την οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που πραγματοποιεί από χθες Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – Roadpol, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, που είναι μέλη του Αστυνομικού Δικτύου, όπως είναι και η Κύπρος, η Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών – ΤΟΜ, πραγματοποίησε χθες στην επαρχία Πάφου, επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων, με τη συμμετοχή μελών του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, μεταξύ των οποίων και εξειδικευμένα μέλη του Γραφείου Μηχανικού Ελέγχου, του Τμήματος Τροχαίας.

Η ολοήμερη επιχείρηση ελέγχων άρχισε στις 6.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας. Επίκεντρο αποτέλεσε ο τεχνικός και μηχανικός έλεγχος για την κατάσταση και καταλληλότητα των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που εντοπίστηκαν να οδηγούνται σε δρόμους στην επαρχία Πάφου. Την ίδια ώρα, έγινε έλεγχος των εγγράφων των οχημάτων, καθώς και των εγγράφων των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων και φορτηγών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ανακλήθηκαν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας δέκα (10) ελαφριών φορτηγών οχημάτων, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για οδική χρήση. Συνολικά έγιναν 121 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, μετά από έλεγχο 43 οδηγών και οχημάτων.

Από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν, ξεχωρίζουν οι 92 καταγγελίες σχετικά με τη χρήση ταχογράφων, οι πέντε (5) καταγγελίες προσώπων που εντοπίστηκαν να οδηγούν διαγραμμένα ή μη εγγεγραμμένα οχήματα και οι δύο (2) καταγγελίες προσώπων που οδηγούσαν οχήματα χωρίς οι ίδιοι να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Ξεχωρίζουν επίσης, οι εφτά (7) καταγγελίες σχετικά με τις προστατευτικές ράβδους και τα πλαϊνά φτερά σε φορτηγά οχήματα, οι τέσσερις (4) καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία των φώτων πορείας των οχημάτων και τέλος, οι δύο (2) καταγγελίες για παράνομες μετατροπές ή προσαρμογές οχημάτων.

Οι καθημερινοί έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται από την Αστυνομία, με στόχο πάντοτε την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο και την καλλιέργεια και εμπέδωση οδικής συνείδησης.

 * Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top