ΔΙΕΘΝΗ

Στα χέρια των ρωσικών αρχών Αμερικανίδα μπαλαρίνα – Κατηγορείται για προδοσία

Στα χέρια των ρωσικών αρχών Αμερικανίδα μπαλαρίνα – Κατηγορείται για προδοσία

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει λάβει γνώση και προσπαθεί να ενημερωθεί σχετικά με τη σύλληψη στη Ρωσία μιας μπαλαρίνας που έχει διπλή -ρωσική και αμερικανική- υπηκοότητα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Η FSB, η κύρια υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε την Τρίτη (20/2) ότι συνέλαβε την Ξένια Καρέλινα με την κατηγορία ότι διέπραξε κρατική προδοσία συγκεντρώνοντας χρήματα για την Ουκρανία, τα οποία πήγαιναν για την αγορά ιατρικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

karelina_2
karelina_3
karelina_1

Τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν σε ρωσικό κρατικό κανάλι δείχνουν την 33χρονη, με τόπο κατοικίας το Λος Άντζελες, σε δικαστήριο στη ρωσική πόλη Γεκατερίνεμπουργκ. Τη γυναίκα συνόδευαν αστυνομικοί με καλυμένα τα πρόσωπα.

Το αδίκημα της προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα ισόβια. Οι σχετικοί νόμοι μάλιστα έγιναν πιο αυστηροί μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top