ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Καμία αλλαγή μέχρι την εφαρμογή της - Χαμηλώνουν τους τόνους τα κόμματα

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Καμία αλλαγή μέχρι την εφαρμογή της - Χαμηλώνουν τους τόνους τα κόμματα

Η σύσκεψη των Αρχηγών των κομμάτων που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τη Δευτέρα άρον-άρον αν και δημιούργησε δυσφορία στον ΔΗΣΥ και ειδικότερα στην Πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή Νίκο Σύκα, αφού η ίδια δεν παρέστη στη σύσκεψη, αυτό το οποίο αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, είναι ότι η μεταρρύθμιση της ΤΑ θα πρέπει να αφεθεί να εφαρμοστεί την 1η Ιουλίου και τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, θα μπορούν να συζητηθούν και να προχωρήσουν σε αλλαγές, μετά τις τοπικές εκλογές.

Από την πλευρά της Κυβέρνησης εκφράζεται φόβος ότι εάν δεν λειτουργήσει η μεταρρύθμιση της ΤΑ, τότε το κόστος για την ίδια, θα είναι μεγάλο. Από την άλλη, τα κόμματα συμφωνούν πως αυτή τη δεδομένη στιγμή θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να κλείσει ο κύκλος των αντιπαραθέσεων, αφού καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τόσο τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση υλοποίησης της μεταρρύθμισης, όσο και τα νέα αιρετά μέλη των Δήμων να προχωρήσουν στην εφαρμογή.

Από την πλευρά του ο ΔΗΣΥ θεωρεί ότι είναι άκαιρο και επικίνδυνο, να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές, αυτή τη δεδομένη στιγμή, ενώ το ΑΚΕΛ δηλώνει έτοιμο να βοηθήσει προς την υλοποίηση της μεταρρύθμισης. Στο ίδιο μήκος κόμματος και το ΔΗΚΟ το οποίο θεωρεί ότι κάποιες αλλαγές, θα πρέπει να τις δούμε μετά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης. Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ,το κόμμα το οποίο καταψήφισε το νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ, επανέλαβε την ευθύνη που φέρουν τα κόμματα κυρίως για την εκλογή των Αντιδημάρχων, οι οποίοι θα μπορούσαν να εκλέγονται μέσα από τα δημοτικά συμβούλια. Η ΔΗΠΑ τονίζει ότι το νέο σύστημα είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο. Το ΕΛΑΜ θεωρει πως αν πρέπει να γίνουν αλλαγές, τότε θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, ενώ το Κίνημα Οικολόγων θεωρεί ότι με τη μεταρρύθμιση της ΤΑ αυτοί που αδικούνται, είναι τα μικρά κόμματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται τη δεδομένη στιγμή είναι το θέμα των αδειοδοτήσεων, με τους περισσότερους δήμους οι οποίοι είναι πολεοδομικές αρχές, να μην εκδίδουν άδειες.

Από την άλλη, ο μεγαλύτερος φόβος της κυβέρνησης είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται σε κάποιες περιφέρειες, για την εξευρεση κτιρίων τα οποία θα στεγαστούν οι επαρχιακοί οργανισμοί, ενώ την ίδια ώρα, αρκετοί δήμοι δεν είναι έτοιμοι να μεταφέρουν όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία των δημοτών στο νέο μηχανογραφικό σύστημα <Ευαγόρας>.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top