ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έκρηξη στην Έγκωμη: Προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι – Διαρροή υγραερίου ο λόγος – Χωρίς άδειες τα διαμερίσματα

Έκρηξη στην Έγκωμη: Προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι – Διαρροή υγραερίου ο λόγος – Χωρίς άδειες τα διαμερίσματα

Την άκρη του νήματος προσπαθούν να βρουν οι Αρχές, με Πυροσβεστική και Αστυνομία να συνεχίζουν τις έρευνες για να βρουν πώς έγινε η εισροή υγραερίου στον διαμέρισμα που έγινε η έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 18χρονης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ οι έρευνες έδειξαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου, στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν συσκευές που να λειτουργούσαν με τη χρήση υγραερίου.

Από διαρροή υγραερίου προέκυψε η έκρηξη

Σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στο Σίγμα, «έχουμε διερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα μικρά διαμερίσματα, χωρίς να βρεθεί η οποιαδήποτε συσκευή θέρμανσης ή εστία που να λειτουργεί με υγραέριο και συνεχίζονται πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, από τα αρμόδια τμήματα και την αστυνομία με μαρτυρικό υλικό, για να καταλήξουμε πώς έγινε η εισροή υγραερίου στον χώρο που έγινε η έκρηξη».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κεττής, «δεν είναι ανάγκη η φιάλη να είναι εντός, για να γίνει έκρηξη. Οι πλείστες των περιπτώσεων είναι έκρηξη μίγματος αερίου, μετά από εισροή ή διαρροή. Η έκρηξη φιάλης είναι πολύ απομακρυσμένη περίπτωση να γίνει, γι’ αυτό να εφησυχαστεί και ο κόσμος».

«Αποκλείσαμε κάποια ενδεχόμενα και προχωρούμε με τα επόμενα», τόνισε.

Δείτε βίντεο:

Χωρίς πολεοδομικές άδειες τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Έγκωμη

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως «καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι εξετάσεις ξεκίνησαν από το πρωί, στο σημείο πέραν της ανακριτικής ομάδας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλήθηκαν κι άλλοι εμπειρογνώμονες όπως, η ηλεκτρομηχανική υπηρεσία, Δημοτικές Αρχές, το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και ιδιωτική εταιρία για έλεγχο της στεγανότητας των χάλκινων σωλήνων υγραερίου που υπήρχαν στα διαμερίσματα».

Αναφερόμενος στις πολεοδομικές άδειες των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως, «φαίνεται ότι δεν υπήρχαν πολεοδομικές άδειες για την τροποποίηση του συγκεκριμένου χώρου σε αριθμό διαμερισμάτων».

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στη Λευκωσία, μετά από διαρροή υγραερίου. Από την έκρηξη στο διαμέρισμα τριώροφης οικίας προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στα υπόλοιπα διαμερίσματα και σε γειτονικές οικίες. Μια νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό Νοσοκομείο μετά από τραυματισμό πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ δεύτερο άτομο μεταφέρθηκε σε κατάσταση πανικού επίσης στο Νοσοκομείο για παροχή Πρώτων Βοηθειών. Η 18χρονη φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα και κρατήθηκε για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της είναι εκτός κινδύνου.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top