ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Πλήρωσε 6.000 ευρώ σε αλλοδαπή που παρίστανε την ερωτευμένη

Ελλάδα: Πλήρωσε 6.000 ευρώ σε αλλοδαπή που παρίστανε την ερωτευμένη

«Πούλησε» έρωτα μέσω... διαδικτύου σε έναν Έλληνα κάτοικο της Χίου μια 42χρονη αλλοδαπή και, με το πρόσχημα ότι δεν είχε χρήματα για να έρθει να τον συναντήσει στην Ελλάδα, τον έπεισε με την βοήθεια των συνεργών της να της καλύψει τα έξοδα του υποτιθέμενου ταξιδιού της.

Το θύμα επικοινωνούσε με την αλλοδαπή γυναίκα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά όταν συμφώνησε να πληρώσει για να την φέρει στην Ελλάδα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος παρίστανε τον... συνήγορο της αλλοδαπής και επικαλέστηκε διαδικαστικές και νομικές εκκρεμότητες για τις οποίες απαιτούνταν χρήματα. Έτσι, τον έπεισε να της στείλει το ποσό των 5.950 ευρώ, για να πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι.

Όπως ήταν επόμενο, η «πέτρα του σκανδάλου» όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά διέκοψε και κάθε επικοινωνία με τον ερωτοχτυπημένο Χιώτη, ο οποίος υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια.

Μετά από 14 μήνες, η απάτη εξιχνιάστηκε και από τα στοιχεία που προέκυψαν, εξακριβώθηκε ότι η 42χρονη που αναγνωρίστηκε παρέλαβε 1.400 ευρώ μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, ενώ τα υπόλοιπα 4.550 ευρώ κατατέθηκαν σε λογαριασμό της.

Εκτός από την αλλοδαπή, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους και δυο Έλληνες, ένας 47χρονος στον οποίο ανήκει η διεύθυνση IP μέσω της οποίας γινόταν η επικοινωνία του θύματος με την 42χρονη και ένας 31χρονος που είναι κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης. Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top