Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου - Έδωσαν προθεσμία στον ΟΚΥπΥ για προσλήψεις

Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου - Έδωσαν προθεσμία στον ΟΚΥπΥ για προσλήψεις

Αποφεύχθηκε στην υστάτη η απεργία σε νοσηλευτήρια αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ.

Οι καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και οι ωρομίσθιοι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είχαν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο, ωστόσο, οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται για περίοδο δέκα ημερών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ΟΚΥπΥ αναγνώρισε την αδήριτη ανάγκη επιπρόσθετων προσλήψεων για την στελέχωση νέων κτιριακών επεκτάσεων, το ωρομίσθιο προσωπικό αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών μέτρων που είχαν ανακοινωθεί, μέχρι τις 8 Μαρτίου, αφού ενημερώθηκε σε Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως στα Δημόσια Νοσηλευτήρια Λάρνακας και Αμμοχώστου. Κατά την εν λόγω ημερομηνία ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τον αριθμό των επιπρόσθετων οργανικών θέσεων, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά το αποτέλεσμα της μελέτης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η παραδοχή του ΟΚΥπΥ έστω και την υστάτη, ότι υπάρχουν επιπρόσθετες ανάγκες ικανοποιεί τους εργαζόμενους. Ωστόσο, προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιήσει ο ΟΚΥπΥ τα όσα δεσμεύτηκε γραπτώς, οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE