ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου - Έδωσαν προθεσμία στον ΟΚΥπΥ για προσλήψεις

Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου - Έδωσαν προθεσμία στον ΟΚΥπΥ για προσλήψεις

Αποφεύχθηκε στην υστάτη η απεργία σε νοσηλευτήρια αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ.

Οι καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και οι ωρομίσθιοι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είχαν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο, ωστόσο, οι κινητοποιήσεις αναστέλλονται για περίοδο δέκα ημερών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ΟΚΥπΥ αναγνώρισε την αδήριτη ανάγκη επιπρόσθετων προσλήψεων για την στελέχωση νέων κτιριακών επεκτάσεων, το ωρομίσθιο προσωπικό αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών μέτρων που είχαν ανακοινωθεί, μέχρι τις 8 Μαρτίου, αφού ενημερώθηκε σε Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως στα Δημόσια Νοσηλευτήρια Λάρνακας και Αμμοχώστου. Κατά την εν λόγω ημερομηνία ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε να κοινοποιήσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τον αριθμό των επιπρόσθετων οργανικών θέσεων, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά το αποτέλεσμα της μελέτης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Η παραδοχή του ΟΚΥπΥ έστω και την υστάτη, ότι υπάρχουν επιπρόσθετες ανάγκες ικανοποιεί τους εργαζόμενους. Ωστόσο, προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιήσει ο ΟΚΥπΥ τα όσα δεσμεύτηκε γραπτώς, οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο τηςΚυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top